Ponta şi Dragnea, îngrijoraţi de soarta baronilor locali: „Ne întrebăm câţi mai rămân în picioare până la sfârşitul anului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta si  Liviu Dragnea  FOTO Mediafax

Preşedintele executiv al PSD a anunţat că sâmbătă va avea loc o reuniune a tuturor organizaţiilor partidului, pentru a discuta despre alegeri şi despre situaţia cu care se confruntă mai mulţi preşedinţi de CJ certaţi cu legea. În timp ce Dragnea se teme de soarta baronilor locali, Victor Ponta spune că aceştia intră în vizorul procurorilor pentru că sunt cei mai votaţi.

„Nu ştiu dacă sunt ţinte justificate, nejustificate (preşedinţii de consilii judeţene - n.r.). Începem să ne punem întrebarea câţi mai rămân în picioare până la sfârşitul anului, asta e, de fapt, singura întrebare pe care ne-o punem şi ne-o punem cu foarte mult respect, nu cu alte sentimente. De altfel, o să ne vedem şi mâine, la Braşov, cu majoritatea preşedinţilor de organizaţii şi cred că o să convenim că, indiferent cât de mulţi rămânem în picioare, ducem până la capăt cele două alegeri, şi europarlamentare, şi prezidenţiale", a spus Dragnea, conform Mediafax. 

În prealabil, preşedintele PSD Victor Ponta afirmă că preşedinţii de consilii judeţene au o „meserie periculoasă“. „Sunt absolut convins că, aşa cum în România preşedinţii de consilii judeţene sunt oamenii cei mai votaţi şi în care românii au cea mai mare încredere - chiar dacă sunt şi ţintă pentru procurori, asta vine odată cu popularitatea şi cu faptul că sunt votaţi şi, atunci, e şi o meserie periculoasă - şi pe partea cealaltă a Prutului sunt convins că oamenii aşteaptă foarte mult de la şefii de raioane şi aveţi, într-un fel sau altul, aceleaşi probleme pe care le au şi preşedinţii de consilii judeţene din România, şi anume resurse financiare destul de puţine, birocraţie, un tip de centralism“, a spus Ponta, la o reuniune cu şefii de raioane din Republica Moldova.

La reuniunea de la Palatul Victoria a participat şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, vicepremierul Liviu Dragnea precizând că acesta a participat nu în calitate de preşedinte al oragnizaţiei PSD sau de membru PSD, ci deoarece are o contribuţie importantă la dezvoltarea relaţiilor cu Moldova, potrivit Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite