Ponta, despre Stelian Tănase: Valoarea personală nu merge mână-n mână cu caracterul. Nimeni nu a cerut plecarea lui Moise Guran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Am o mare dezamăgire faţă de persoana domnului Tănase. Se pare că valoarea personală nu merge mână-n mână cu caracterul“, a declarat premierul Victor Ponta, vineri, la Adevărul Live. Declaraţia a fost făcută în contextul în care preşedintele director-general al TVR, Stelian Tănase, a declarat, într-un interviu pentru gândul.info, că asupra sa se fac presiuni foarte mari din partea PSD.

„Nu am discutat niciodată cu Tănase de la momentul la care a fost numit. Cu mine a discutat înainte despre situaţia financiară. A spus că domnul Calotă, care azi îşi dă demisia din CA, pentru ca domnul Tănase să nu mai găsească justificări, face presiuni. Nu am călcat la TVR de când e el preşedinte-director general. Deci nu ştiu cum folosesc TVR. Problema e faptul că TVR are nevoie de o regândire: 2500 de angajaţi, 800 de milioane datorii, aduci oameni din afară când nu îi foloseşti din interior. Trebuie altă gândire. Nu cred că televiziunea publică poate să influenţeze din punct de vedere politic. Nici faptul că în fiecare seară sunt acolo adversarii Guvernului nu influenţează“, a spus premierul, la Adevărul Live.

Întrebat dacă ştie să se fi cerut plecarea realizatorului emisiunii „Bizi Day“, Moise Guran, premierul a răspuns negativ. „Nu. E o bătălie legată de banii suplimentari pe care TVR nu îi are, dar urmează să-i cheltuie. Ca să mărim gaura de la TVR, nu era nevoie de domnul Tănase. Este o problemă care trebuie rezolvată în perioada următoare. Speram ca domnul Tănase să poată să o rezolve“, a precizat premierul. 

Realizatorul „Biziday“ a precizat, în emisiunea de joi seară, că este deranjat de ideea că premierul Victor Ponta l-ar putea da afară şi a mărturisit că îşi doreşte să rămână în continuare la postul public. 

„Eu nu sunt victimă şi, sincer, mă şi ofensează gândul că ar putea Victor Ponta să mă dea afară de undeva pentru că eu mă consider profesionist în domeniul meu, ceea ce cu greu se poate spune despre prim-ministrul României din momentul de faţă. Eu vă dau asigurări că voi fi în continuare la televizor şi voi face această emisiune, pentru că e a mea. O fac cu oamenii mei şi am drepturi de autor asupra a tot ceea ce vedeţi aici şi pot să o fac oricând în altă parte. Aş prefera, însă, să fiu şi săptămâna viitoare la TVR. Dumneavoastră, dacă aţi fi în locul meu, acuş, în campanie electorală, unde v-aţi duce? V-aţi duce la B1 ca să fiţi trompeta lui Traian Băsescu? V-aţi duce la Realitatea ca să fiţi trompeta opoziţiei? V-aţi duce la Antena 3 să fiţi trompeta lui Ponta sau la RTV? Aş vrea în continuare să rămân la televiziunea publică, unde nimeni nu poate să spună despre mine că-l am patron pe nu ştiu cine şi că fac nu ştiu ce joc politic“, a fost pledoaria lui Moise Guran legat de rămânerea sa la TVR.. 

Emisiunea lui Moise Guran, „Biziday“, riscă să nu mai fie difuzată de TVR 1, după ce Consiliul de Administraţie a respins, marţi, grila de toamnă a postului public. Jurnalistul a declarat, pentru „Adevărul“, că nu a purtat nicio discuţie în acest sens, iar joi seară şi-a ţinut emisiunea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite