Ponta, despre soarta lui Dăncilă şi a lui Toader şi cum Dragnea îşi şantajează subalternii din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Eduard Enea
Victor Ponta FOTO Eduard Enea

Liderul Pro România, Victor Ponta, a vorbit la Digi24 despre soarta premierului Viorica Dăncilă şi a ministrului Tudorel Toader, explicând că cei doi sunt ţinuţi în funcţii pentru a sprijini înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, pe care Ponta îl cataloghează drept „cel mai mare jaf împotriva României şi ceva ce nu se mai poate repara”.

Ponta i-a felicitat pe Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader că încă nu au semnat pentru înţiinţarea fondului, precizând că toţi cei care o vor face vor ajunge la închisoare.

„Dacă doamna Dăncilă şi domnul Toader Tudorel nu semnează acel lucru, atunci domnul Dragnea cu siguranţă îi va executa politic, pentru că acolo e vorba de miliarde, e vorba de averea României. Văd că până acum n-au adoptat-o şi îi felicit pe amândoi. Faptul că vor ajunge la închisoare cei care au semnat - dl Teodorovici, nu ştiu doamna Dăncilă - nu mă încălzeşte”, a declarat Victor Ponta la Digi24.

Acesta din urmă a mai explicat că dacă va fi înviinţat Fondul Suveran de Investiţii, un „astfel de dezastru” nu mai poate fi întors, indiferent cine este tras ulterior la răspundere. De asemenea, Ponta a mai subliniat că Liviu Dragnea vrea să conducă Guvernul şi că motivul pentru care şeful PSD a aşteptat atâta vreme până să promoveze ordonanţele de justiţie pe tema justiţie este că astfel şi-ar pierde un instrument de şantaj în propriul partid.

„A zis: eu nu vreau să scape şi cei din PSD - ştiţi, că el îi ţine pe cei din PSD cu chestia asta, eu vă scap de închisoare -, nici oamenii de afaceri care sunt sponsorii săi,  nici proprietarii de media care îl sprijină: Bă, uite, o să dea Dragnea amnistie şi graţiere - el a vrut să-şi rezolve problema lui. Acum însă a ajuns în ceasul al 12-lea, al 13-lea probabil: are luni procesul final şi atunci aşa s-a explicat această escaladare a presiunii”, adaugă preşedintele Pro România.

Surprins de rezistenţa lui Dăncilă şi Toader

Ponta a mai afirmat că se aşteaptă ca în curând să vină „acel CEx” în care Tudorel Toader „va fi executat”, şi că aceeaşi soartă e posibil să o aibă şi Rovana Plumb. „Acolo este locul în care dl Dragnea execută adversari, pe metoda PCR”, a spus fostul lider PSD.

Acesta din urmă s-a declarat însă surprins de faptul că premierul şi ministrul Justiţiei au opus rezistenţă lui Liviu Dragnea în privinţa ordonanţelor pe justiţie, precizând că au fost importante influenţele de la Washington şi de la Bruxelles, precum şi implicarea publică ale unor ambasadori.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite