Ponta, despre sistemul de vot electronic de la Congresul PSD: „Ne gândim să-l aplicăm la diaspora, apoi naţional“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta Arhiva Adevărul
Victor Ponta Arhiva Adevărul

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Congresul PSD, că sistemul electronic de vot ar trebui introdus în primă instanţă pentru diaspora, apoi la nivel naţional.

 
"Trebuie să ne gândim cu toţii să încercăm un tip de vot electronic, la început pentru cetăţenii români din diaspora şi încet încet să ne gândim la viitor. Uite, chiar m-am bucurat eu de cât de bine funcţionează şi cât de simplu este şi PSD iarăşi e pe primul loc la schimbare", a susţinut Ponta, la ieşirea din cabina de vot.

În momentul în care jurnaliştii i-au precizat că sistemul de vot s-a blocat circa 15 minute, preşedintele PSD a replicat: "Aşa se întâmplă, de aia testăm pe noi. Tot ce vrem să schimbăm în România întâi testăm pe PSD ca atunci când încercăm pentru toată ţara să meargă lucrurile bine, dar ideea e foarte bună şi îi felicit pe toţi cei care au muncit să funcţioneze acest lucru".
 
La rândul său, Liviu Dragnea a declarat că votul electronic folosit pentru alegerea conducerii partidului este "un sistem care merge foarte repede". "E o procedură foarte bună. S-a votat foarte repede", a susţinut el, întrebat ce părere are despre folosirea votului electronic.
 
Pe de altă parte, el şi-a declarat speranţa că echipa care va fi aleasă în urma votului să continue drumul bun de până acum al partidului. "Sper că şi cei care vor pierde alegerile de azi şi care nu vor fi aleşi vicepreşedinţi să înţeleagă că partidul merge înainte şi are mare nevoie de ei şi că aceasta este opţiunea colegilor noştri şi nu trebuie să fie foarte supăraţi", a adăugat Liviu Dragnea.
 
Chestionat despre motivul care a determinat restrângerea atribuţiilor secretarului general, el a răspuns: "Pentru că aşa s-a decis".
 
"S-a decis ca încărcătura politică ce era până acum, pe lâncă atribuţiile de organizare, la secretarul general, toată încărcătura politică să fie retrasă de la secretarul general, ca să se ocupe de organizarea internă a partidului şi de funcţionarea în interiorul partidului şi relaţia cu organizaţiile judeţene. Încărcătura politică a fost dată preşedintelui executiv. E mai bine aşa", a spus acesta.
 
La Congresul PSD delegaţii au putut vota printr-un sistem electronic, procesul întâmplinând însă incidente tehnice. În cazul regiunii Sud-Est, unde s-au înscris pentru o funcţie de vicepreşedinte regional Marian Oprişan, Nicuşor Constantinescu şi Constantin Boşcodeală, s-au înregistrat erori în legătură cu patru dintre cardurile de vot, între acestea fiind şi cel primit de Constinescu. Organizatorii le-au înmânat alte carduri de vot în schimb, iar votul a putut continua.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite