Ponta, despre scandalul din Parlament: Dragnea i-a făcut semn unui trepăduş şi s-a reluat votul. Nu s-a dat OUG pentru spălarea banilor că era vorba de Teldrum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Eduard Enea
Victor Ponta FOTO Eduard Enea

Fostul premier Victor Ponta a povestit, la Adevărul Live, cum s-a ajuns ca PSD să reia votul la legea privind combaterea spălării banilor, care transpune în legislaţia românească o directivă europeană. Ponta susţine că, în mod normal, directiva UE putea fi implementată prin ordonanţă de urgenţă, însă Dragnea s-a opus, pe motiv că ar fi ieşit la lumină legăturile sale cu firma Teldrum.

„Pentru această directivă europeană nu s-a dat OUG pentru că interzice acţiunile la purtător. Deci pentru firma Teldrum, controlată de domnul Dragnea, nu s-a dat OUG. Directiva e din 2015. S-a ajuns la Parlament, unde, am putea spune chiar împotriva Directivei europene, s-a pus o chestie: ANAF o să primească nişte raportări extrem de amănunţite prin care să controleze asociaţiile şi fundaţiile. Spre exemplu, dacă doi oameni au o asociaţie şi dau de mâncare la copii sărăci, trebuie să dea numele şi prenumele copiilor pe care îi hrănesc. O birocraţie fără margini, o prostie. E o ideea preluată de Dragnea de la Viktor Orban, împotriva fundaţiilor lui Soros“, a spus Ponta la Adevărul Live.

„Legea a picat la vot, iar Drganea i-a făcut semn preşedintelui de şedinţă, Florin Iordache, care a trimis un trepăduş să reia votul. Şi s-a reluat votul până a ieşit. Niciodată nu s-a reluat un vot, mai puţin cazul cu Roberta Anastase de la legea pensiilor“, a continuat Ponta. 

PSD ş ALDE au reuşit să treacă proiectul de lege privind combaterea spălării banilor, după ce aleşii majorităţii au supus la vot iniţiativa de mai multe ori. Iniţial, proiectul privind combaterea spălării banilor a fost respins la limită, întrunind 163 de voturi „pentru“, în condiţiile în care pentru a fi adoptat ar fi avut nevoie de 165 de voturi. Legea a trecut din a doua încercare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite