Ponta, despre retragerea lui Negoiţă: Probabil că nu ştia alaltăieri că Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanţă şi a aflat ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că a discutat la telefon cu Robert Negoiţă căruia i-a spus că „aduce ghinion“ în momentul în care vorbeşte de problemele lui Dragnea cu Justiţia sau de cele ale liderului de la Palatul Victoria.

Declaraţiile membrilor importanţi din PSD sunt din ce în ce mai ironice. După ce joi, Liviu Dragnea declara că nu vrea să-şi dea doctoratul în Şerban Nicolae şi sistemul acestuia de gândire, dar îl taxa verbal şi pe Robert Negoiţă pentru ultimele decizii, Victor Ponta pare că vrea să nu se lase mai prejos. 

„Eu înţeleg că s-a răzgândit. Îl susţine pe Liviu Dragnea. Probabil că nu ştia alaltăieri că Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanţă şi a aflat ieri sau nu mai ştiu...Dincolo de asta, ei i-am spus lui Robert. Am vorbit la telefon cu Robert şi i-am spus succes, candidează la ce vrei tu, dar nu spune chestia asta că Ponta e cercetat, că Dragnea e condamnat, că aduci ghinion, dar şi pentru tine. Şi eu şi Dragnea suntem cercetaţi pentru ce a fost acum 10 ani sau la referendum când Robert era cu noi“, a afirmat Ponta la România TV. De asemene, premierul a punctat faptul că Negoiţă a luat singur decizia retragerii din cursa pentru presedinţia PSD şi nu ar fi vorba de vreun joc de culise. 

Negoiţă, părăsit de colegi

Doar o zi i-a trebuit lui Negoiţă să-şi dea seama că nu are susţinere în partid nici măcar pentru a-şi depune candidatura. Potrivit Regulamentului de organizare a alegerilor, votat luni de către social-democraţi, pentru a se înscrie, candidaţii trebuie să facă dovada susţinerii a cinci organizaţii, dintre care una care să facă propunerea. Potrivit unor surse din PSD, Negoiţă nu a obţinut sprijinul unei alte organizaţii decât cea a PSD Bucureşti, pe care o conduce, însă nici în interiorul filialei Bucureşti nu a găsit înţelegere din partea tuturor colegilor. După anunţul lui Negoiţă, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, un apropiat al premierului Victor Ponta, a demisionat de la conducerea PSD Sector 4 şi din Biroul Permanent al PSD Bucureşti, refuzând oferta lui Robert Negoiţă de a prelua funcţia de preşedinte executiv al PSD Bucureşti şi de a face echipă cu acesta. Şi Cristian Rizea, liderul PSD Sector 5, a exprimat public că este alături de Liviu Dragnea, nu de Robert Negoiţă. Edilul Sectorului 3 chiar s-a plâns faţă de colegi că Dragnea a aranjat cărţile în aşa fel încât contracandidaţii săi să fie dezavantajaţi.

Dragnea a ripostat imediat: „Dacă cineva crede că am creat un sistem care să mă avantajeze pe mine, mă faceţi să ies pe Facebook să dau o declaraţie şi eu. Dacă există colegi de ai mei care vorbesc prin băi sau la perdeluţă, le amintesc că am fost trei oameni care ne-am opus acestui sistem. Eu, domnul Ponta şi domnul Buzatu am votat împotriva condiţiei ca un candidat să aibă susţinerea unei organizaţii. Domnul Robert Negoiţă a votat cu mâna în tavan”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite