Ponta, despre relaţia cu Iohannis: Este un război rece de când mi-a cerut demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a vorbit luni seara, la Antena 3, despre colaborarea sa cu preşedintele Klaus Iohannis şi a afirmat că între cei doi „este un război rece“. Ponta l-a criticat pe Iohannis pe motiv că „a dezbrăcat haina de preşedinte al României şi a îmbrăcat-o pe cea de preşedinte al PNL“.

Întrebat cum vede relaţia cu preşedintele Iohannis, Ponta a răspuns : „Este un război rece. Românii l-au votat pe Klaus Iohannis preşedinte. L-am sunat, l-am felicitat, dar am spus că sunt prim-ministru, merg în Parlament. Până în data de 5 iunie, ora 12, am avut o relaţie foarte bună din care n-am câştigat nici eu şi nici el, a câştigat România. Pe 5 iunie, după ce m-a chemat domnul procuror la DNA, mi-a cerut demisia. Atunci Klaus Iohannis n-a fost preşedintele românilor, ci al Alinei Gorghiu, al lui Predoiu, al lui Blaga. N-am înţeles de ce a dezbrăcat haina de preşedinte al României şi a îmbrăcat-o pe cea de preşedinte al PNL“, a spus Ponta.

„Nu mai este relaţia normală şi benefică pentru România. Există o rezolvare. El este preşedintele României, nu al lui Gorghiu şi al lui Blaga, eu sunt prim-ministrul României şi trebuie să lucrăm pentru români, nu pentru Gorghiu şi Blaga.”, a conchis premierul.

Premierul a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis este într-un anumit tip de relaţie cu electoratul, dar "în momentul în care este Traian Băsescu, îl va costa mult".

Citeşte şi:

Ponta: Dacă îmi dau demisia, înseamnă că dau ţara celor care au distrus-o înainte; ar fi o trădare

Premierul Victor Ponta a vorbit luni seara, la Antena 3, despre decizia de a se retrage temporar din funcţia de preşedinte al PSD, dar şi despre efectele gestului său asupra coaliţiei de guvernare şi asupra PSD.

Cum arată strategiile celor trei tabere din PSD

Anunţul suspendării lui Victor Ponta a scos la iveală şi jocurile de culise pe care le încearcă liderii PSD pentru a pune mâna pe conducerea partidului. Pasul înapoi făcut de Victor Ponta le-a deschis noi orizonturi  rivalilor săi din partid, Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea. De cealaltă parte, nici Ponta nu s-a culcat pe o ureche şi îşi joacă ultima carte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite