Ponta, despre problema câinilor fără stăpân: „Legea e în Parlament. Sper să se găsească soluţia corectă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la începutul şedinţei Guvernului, că problema câinilor fără stăpân este într-adevăr gravă şi nu mai poate fi uitată, subliniind  că legea pe această temă este în Parlament şi speră ca în următoarele zile să se găsească „soluţia corectă“

„În urmă cu 14 ani, un primar general ne-a anunţat că rezolvă problema. Între timp a fost şi preşedinte. N-a făcut nimic“, a recizat premierul cu referire la Traian Băsescu.

Victor Ponta a precizat că legea pe această temă este în Parlament şi va fi luată luni în dezbatere.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a luat în discuţie, miercuri, procedura referitoare la proiectul de lege privind câinii comunitari, stabilind ca săptămâna viitoare să reia dezbaterile cel mai probabil într-o şedinţă comună cu Comisia de administraţie şi cu invitarea mai multor decidenţi de la nivelul administraţiilor locale, a declarat pentru Agerpres preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă.

„În şedinţa de astăzi, Comisia juridică, disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor va stabili o procedură privind legea care vizează câinii comunitari, PLX 912/2007. Este un proiect de lege cu o istorie destul de îndelungată şi alambicată. 

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, ieri, un apel la Guvern să emită o OUG prin care să stabilească "un termen scurt sau rezonabil" în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate.

„Fac apel la Guvern - pentru că administraţiile locale sunt cu mâinile legate de legislaţia în vigoare - fac apel la Guvern să emită o Ordonanţă de Urgenţă prin care să stabilească un termen scurt sau rezonbabil în care iubitorii de câini să ia câinii maidanezi acasă, să-i ţină în ţarcul lor, după care cei care nu au fost adoptaţi de iubitorii de câini să fie imediat eutanasiaţi“, a spus Băsescu.

Şeful statului a precizat că soluţia aleasă până acum, privind castrarea câinilor, urmată de eliberarea lor pe stradă, este un pe termen lung, care nu a dat rezultate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite