Ponta, despre prezidenţiale: Nu voi candida. Iohannis trebuie să intre în turul doi cu Dragnea ca să fie sigur de victorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EDUARD ENEA
FOTO EDUARD ENEA

Liderul Pro România, Victor Ponta crede că Klaus Iohannis este sigur de victoria la alegerile prezidenţiale dacă intră în turul doi cu Liviu Dragnea, în caz contrar având o competiţie dificilă cu orice alt candidat ajunge acolo. El crede că în cazul în care îl va avea contracandidat pe Dragnea, Iohannis ar obţine 65-70 la sută din voturi, precizând că multă lume îl urăşte pe Liviu Dragnea.

Ponta a precizat că nu va candida la Preşedinţie, că va fi primul pe lista partidului la europarlaamentare, dar nu-şi va ridica mandatul, iar pe locul doi va fi Corina Creţu.

Victor Ponta a declarat duminică seara la România TV, că  nu va candida la alegerile prezidenţiale din acest an şi va susţine un alt candidat care să nu fie nici Klaus Iohannis, nici Liviu Dragnea.

“Nu voi candida pentru funcţia de preşedinte în această toamnă, voi susţine pe altcineva. Nu pe domnul Iohannis, nu pe domnul Dragnea, un candidat care poate fi Pro România sau poate fi un candidat susţinut de mai multe partide, inclusiv Pro România, un candidat de centru, centru-stânga, pro-european, care să nu fie domnul Iohannis, să nu fie domnul Dragnea, evident”, a explicat Ponta.

El crede că Iohannis este sigur de victorie doar dacă va intra în turul doi cu Liviu Dragnea.

“Cred că domnul Iohannis, ca să fie absolut sigur de victorie, trebuie să intre în turul doi cu Liviu Dragnea. Dacă nu este Liviu Dragnea, dacă este altcineva în turul doi, cred că domnul Iohannis are o competiţie dificilă (…)  Iohannis se luptă cu Dragnea şi asta îi asigură, dacă ajunge în turul doi, 65 - 70%. Eu merg în ţară, nu vă daţi seama cât îl urăşte lumea pe domnul Dragnea, nici el nu cred că îşi dă seama, are bodyguarzi, îl apără, Codrin Ştefănescu…”, a precizat Victor Ponta.

El a menţionat că va fi pe prima poziţie pe lista Pro România pentru alegerile europarlamentare, dar nu îşi va lua mandatul şi şi-ar dori ca şi Liviu Dragnea să fie pe primul loc pe lista PSD-ului.

“Eu voi fi locul 1 pe lista Pro România pentru că vreau să legitimez bătălia politică. Eu sper ca domnul Dragnea să fie locul 1 la PSD, că a şi zis că se ocupă el de noi şi ne arătă el nouă şi cred că în politică îţi arată el ţie nu înseamnă că mă aşteaptă în faţa blocului să mă bată sau îmi trimite nişte golani să mă bată, bănuiesc că va candida locul 1 pe liste. Dacă va lua tot 46% cât a luat PSD în 2016 înseamnă că sunt voturile lui, nu sunt ale lui Ponta”, a spus liderul Pro România. El a precizat că nu îşi va ridica mandatul de europarlamentar, iar pe locul doi pe această listă este Corina Creţu, în timp ce soţia sa nu va mai candida.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite