Ponta, despre posibilitatea ca Cioloş să ajungă în fruntea PNL: Îl sfătuiesc să nu se lase păcălit cu oferte făţarnice de a prelua un partid mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta îi recomandă actualului şef al Guvernului, Dacian Cioloş, să nu accepte oferta liberalilor de a prelua conducerea unui partid muribund. „Adevărul“ a arătat că, în urma unui Congres al PNL înainte de alegerile parlamentare, Dacian Cioloş ar putea fi ales preşedintele unic al PNL.

„Îl apreciez pe Dacian Cioloş că persoană şi că înalt funcţionar / şi îmi permit să îl sfătuiesc să nu se lase păcălit cu oferte făţarnice de a prelua un partid mort, fără personalitate şi proiecte, fără demnitate şi lideri, cu un cancer de fariseism şi oportunism care nu poate fi vindecat! E o opinie extrem de dezinteresată ( pentru PSD în toamnă să identifice PNL cu proastă guvernare ar fi un cadou binevenit) şi exprimată cu bună credinţa!“, a scris Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.
 

Ponta a povestit că social-democraţii din Sălaj erau îngrijoraţi de prezenţa lui Dacian Cioloş, care ar putea influenţa electoratul în favoarea PNL. „În campanie am fost în Sălaj două zile ( una la Jibou şi una la Zalău)! Colegii mei de la PSD erau îngrijoraţi că este judeţul premierului Ciolos şi că acesta a anunţat că va vota la Zalău , ceea ce sigur va fi un impuls pentru candidaţii PNL de pe plan local! Le-am spus să nu-şi facă griji-dacă valoarea profesională a lui Dacian Ciolos este recunoscută de noi toţi , valoarea să politică şi electorală tinde fix spre zero! Şi am spus glumind că Ciolos şi PNL o să câştige la Zalău şi Sălaj atunci când o să pierd eu la Târgu Jiu şi Gorj. Luni am primit rezultatatele-candidaţii PSD au câştigat detaşat şi Zalaul şi Jiboul ( luând municipiul reşedinţa de judeţ de la PNL după 12 ani)! Plus primul loc pe judeţ şi Consiliul Judeţean! ( felicitări şi mult succes noilor primari)!“, a mai spus Ponta.

Surse din PNL au declarat pentru „Adevărul“ că partidul pregăteşte câteva mutări importante în perspectiva alegerilor parlamentare. Deşi Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au prezentat rezultatele PNL la alegerile locale drept un succes, înfrângerea categorică suferită în Bucureşti va aduce schimbări importante în conducerea partidului. Potrivit unor surse politice, liberalii au următorul plan: în vară vor organiza un Congres extraordinar, iar Dacian Cioloş va fi convins să candideze pentru şefia partidului şi va fi ales preşedinte. Actuala conducere va face un mic pas în spate. Aceleaşi surse susţin că Vasile Blaga se va întoarce la funcţia care l-a consacrat: secretar-general, responsabil cu mobilizarea filialelor pentru alegerile parlamentare din toamnă. Ilie Bolojan, actualul secretar general al PNL, se va ocupa doar de Primăria Oradea.

 
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite