Ponta, despre planul PSD-ului pentru remaniere: Dragnea i-a dus în pragul dezastrului, acum se sinucid cu Dăncilă. Blestemul Teleormanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Pro România Victor Ponta afirmă că planul PSD de a merga în Parlament cu restructurarea mascată sub formă de remaniere nu este constituţional, şi că acesta a auzit acelaşi plan în 2014, pe vremea când era liderul social-democraţilor. Acesta a adăugat că va participa la votul în Parlament, indiferent ceva decide PSD şi că va vota împotrivă.

Întrebat dacă va participa în Parlament la votul pentru remaniere anunţat aseară de Viorica Dăncilă la finalul şedinţei CEx a PSD, Victor Ponta a afirmat că da şi a subliniat că în interiorul social-democraţilor e un haos general. Cât despre planul PSD, liderul Pro România a afirmat că Dăncilă doar trage de timp.

„În 2014 eram şi eu la PSD. Şi am venit de două ori. Aceeiaşi jurişti ai PSD mi-au spus atunci că ne aflăm în situaţia 85/103 din Constituţie. Acum profitând de faptul că Dăncilă nu a fost o zi parlamentar, ei poţi să-i zici orice pentru că crede, i-au băgat şmecheria asta în cap. Pentru funcţionarea unui Guvern ai nevoie de majoritate. Care va fi rezultatul? Că mai tragem de timp. În 2014 şi pâna azi nu s-a schimbat nici Constituţia României, s-au schimbat doar pesediştii. Evident că trebuie 233 de voturi. Vom vorbi şi cu ceilalţi de la Opoziţie, din principiu vom vota contra. Problema e că nu ştim când venim şi ce votăm. Dacă dvs ştiti că-i vorba de remaniere sau restructurare. E un haos general iar acest haos va duce la pierderi politice pentru PSD”, a declarat Victor Ponta marţi.

Comitetul Executiv al PSD a decis în primă fază să reducă numărul de ministere, aşadar restructurare, procedură care trebuie validată de Parlament prin majoritate absolută (50%+1 din numărul total de parlamentari). Numai că juriştii PSD au venit cu o altă găselniţă: înlocuirea miniştrilor ALDE cu miniştri PSD şi un vot în Parlament care ar implica doar o majoritate simplă (50%+1 din cei prezenţi). Cum interpretează legea juriştii PSD.

În privinţa votului de încredere a guvernului, Ponta a relatat că Opoziţia poate strânge destule voturi, adăugând apoi că după ce acesta nu va trece, Viorica Dăncilă ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de premier. Totodată, legat de moţiunea de Cenzură, liderul Pro România e de părere că aceasta va trece şi şi-ar dori un guvern de majoritate de centru stânga, fără Viorica Dăncilă. Acesta adaugă că nu vrea să intre în Guvern alături de PNL şi USR.

 „Da, putem strange destule voturi. În orice ţară normală un prim-ministru care nu are majoritate în Parlament demisionează.  Zicea Fifor că «mergem la un vot de calibrare». Dar ce suntem aici, teren de încercări la maşini?. Cum să guvernezi împotriva Parlamentului. (...) În faţa unor oameni iraţionali e greu să spun ce facem pentru că nu ştim ce fac ei. Prima noastră opţiune e pentru un guvern restructurat şi o majoritate de centru stânga, fără Viorica Dăncilă, până la alegeri. (...) Dragnea i-a dus până în pragul dezastrului. Acum se sinucid cu Dăncilă. Blestemul Teleormanului loveşte Guvernul. Noi nu intrăm în niciun Guvern alături de PNL şi USR”, a conchis Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite