Ponta, despre numirea sa: Decizia lui Băsescu a fost una salutară, în sensul de salvatoare pentru Domnia Sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Animozităţile dintre Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria sunt abia la început. Invitat aseară la Antena 3, premierul Victor Ponta a declarat că decizia lui Băsescu de a-l numi prim-ministru este una salutară, "în sensul de salvatoare pentru Domnia Sa", făcând astfel aluzie la fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu.

"Decizia preşedintelui Băsescu de a mă nominaliza a fost o decizie salutară, cum ar fi spus predecesorul meu în funcţie, în sensul de salvatoare pentru Domnia Sa. Nu sunt la fel de bun profesor, decât la drept penal, nu vreau să dau lecţii nimănui, dar am vrut să folosesc termenul predecesorului meu. Cred că pentru preşedintele Băsescu a fost o decizie salutară", a spus Ponta la Antena 3.

Actualul premier face referire la un cuvânt folosit în mod inadecvat de Mihai Gâdea, moderatorul emisiunii "Sinteza Zilei", atunci când l-a avut invitat în studio pe Mihai Răzvan Ungureanu, pe atunci exercitând funcţia de prim-ministru. Greşeala moderatorului a fost taxată imediat de Ungureanu, care i-a explicat lui Gâdea adevăratul sens al cuvântului "salutar".

Citeşte şi:
Gâdea şi MRU. Lecţie de presă

Victor Ponta a afirmat că, după votul de învestitură, a fost felicitat telefonic de şeful statului pentru rezultatul din Parlament, scrie Agerpres.

"Preşedintele a spus, râzând, că aveţi o majoritate cam mare, iar eu am răspuns că mai avem puţin până la 322 voturi, glumă pe care şeful statului a reluat-o ulterior", a relatat Victor Ponta.

Numărul "322" a rămas în istoria democraţiei române, după ce, la 19 aprilie 2007, 322 de parlamentari au votat suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. La acel moment, aleşii PSD, PNL, PRM, UDMR şi PC au votat suspendarea şefului statului. O lună mai târziu, însă, românii au votat pentru revenirea în funcţie a lui Traian Băsescu. Aproape 75% din cei care s-au prezentat la urne şi-au dorit ca Băsescu să se întoarcă la Palatul Cotroceni.

De un număr mare de parlamentari este nevoie şi acum pentru ca Traian Băsescu să fie suspendat din funcţie. Încă de la desemnarea lui Victor Ponta ca prim-ministru, Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator (formaţiune politică inclusă în USL), a declarat că Traian Băsescu va fi alungat de la Cotroceni în 60 de zile. Pe acest lucru mizează şi liderul liberal Crin Antonescu care doreşte să devină următorul preşedinte al României.

În emisiunea de marţi seara, Ponta a susţinut că la votul de învestitură au votat şi parlamentari PDL şi UDMR. "Sunt şi parlamentari PDL şi UDMR care au înţeles că ceea ce li se cere este anormal şi probabil au votat. Nu pot să vă spun pe nume pentru că nu am o asemenea verificare sau statistică, cine anume a votat", a declarat Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite