Ponta, despre noul cod rutier: „Eu vreau ca de astăzi să nu mai conduci dacă ai dosar penal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta, al[turi de ministrul de Interne, Radu Stroe FOTO Arhiva Adevărul
Premierul Victor Ponta, al[turi de ministrul de Interne, Radu Stroe FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta a indicat miercuri, la RTV, cele trei modificări care trebuie avute în vedere în noul cod rutier.


„În primul rând, cei care comit fapte grave şi au dosar penal, vreau să găsim soluţia legală ca să nu mai stea până vine hotărârea din instanţă. Eu vreau ca de astăzi să nu mai conduci. Cel care are 100 de amenzi şi nu plăteşte niciuna. Vrem să găsim dacă în 30 de zile nu ţi-ai plătit amenda, să rămâi fără permis. Şi al treilea lucru, dacă a băut, nu mai stai 2,3 ani până ajungi în instanţă şi conduci în continuare. Dacă câştigi, plăteşti o despăgubire“, a a opinat Ponta.

Premierul a mai spus că sunt mulţi şoferi care nu se supun legii şi nu plătesc amenzile. „Avem sancţiuni, dar nu le plătim. Le plătesc oamenii cinstiţi, iar şmecherii, nu. În Parlament, nu se concretizează. Eu cred că  este mai important dreptul la viaţă. Putem să diminuăm drastic acest fenomen. Aţi văzut ce accidente cumplite avem pe Bucureşti-Constanţa din cauza vitezei“, a mai adăugat Ponta.

Adoptarea noului Cod Rutier a fost amânată miercuri pentru săptămâna viitoare, în ciuda faptului că atât premierul Victor Ponta, cât şi ministrul de Interne Radu Stroe susţineau că miercuri Executivul va promova printr-o ordonanţă de urgenţă modificările din legislaţia rutieră care ar fi trebuit să înăsprească sancţiunile pentru abaterile rutiere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite