Ponta, despre mãsurile economice: Existã o cale de mijloc şi cred cã aceea este cea mai bunã

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri, dupã întâlnirea cu omologul sãu italian, cã România şi Italia au poziţii similare referitoare la evoluţiile din Uniunea Europeanã şi s-a declarat adeptul "cãii de mijloc" în ceea ce priveşte mãsurile anticrizã adoptate de guvernele statelor UE.

"Cel mai important lucru în discuţie a fost modul în care România merge alãturi de Italia în ceea ce priveşte poziţia europeanã în perioada imediat urmãtoare, atât la bugetul 2014-2020, cât şi la tot ceea ce înseamnã uniune bancarã, construcţie europeanã. Aici, prim-ministrul Monti, având avantajul cã este un prim-ministru tehnocrat - nici de la populari, nici de la socialişti - e o voce foarte respectatã în Europa şi pentru România este un avantaj dacã putem sã mergem împreunã", a spus Ponta, la România TV.

Întrebat dacã premierul italian este mai aproape de gândirea USL sau de a preşedintelui Traian Bãsescu, Victor Ponta a arãtat cã Monti are o abordare moderatã, similarã cu a preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz.

"Daţi-mi voie sã fiu un pic mai diplomat şi sã spun cã e foarte apropiat de modul în care vede viitorul Europei preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, de exemplu, care astãzi a vorbit de faptul cã sigur e nevoie de disciplinã financiarã şi bugetarã, dar nu poţi sã mergi în viitor cu o Europã în care practic fiecare ţarã - fie cã e vorba de Spania, de Grecia, de Italia sau România - oamenii sunt împotriva mãsurilor luate de guvern. Aşa încât, în Italia, sigur, o ţarã mult mai mare decât România, dar cu multe probleme care seamãnã cu ale noastre, existã totdeauna calea de mijloc şi eu cred cã aceea e cea mai bunã", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit miercuri, la Roma, cu omologul sãu italian, Mario Monti, cu care a avut un schimb de idei cu privire la mãsurile economice ale guvernelor celor douã ţãri, partea românã exprimându-şi interesul de a beneficia de experienţa italianã vizând eficientizarea cheltuielilor în administraţia publicã.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite