Ponta, despre legea maidanezilor: „Nu ştiu dacă este soluţia cea mai bună“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că nu ştie dacă legea câinilor fără stăpân, care a fost adoptată de Parlament ieri, este cea mai bună soluţie, însă, consideră că viaţa unui om este mai importantă decât cea a unui maidanez.

„S-a adoptat în Parlament Legea privind câinii fără stăpân. Nu ştiu dacă e soluţia cea mai bună. Ştiu un singur lucru: că, evident, trebuia luată o decizie, că, evident, între un copil sau viaţa unui om şi câini trebuie să alegem viaţa oamenilor şi că locul câinilor nu e pe stradă“, a afirmat Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a evidenţiat faptul că eutanasierea este ultima variantă permisă de lege pentru că există alternativele cu adăposturi sau adopţia patrupedelor.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, cu 266 voturi „pentru“, 23 voturi „împotrivă“ şi 20 de abţineri, Legea privind câinii fără stăpân. Aceasta statuează că, după 14 zile, maidanezii care sunt aduşi în adăposturi pot fi eutanasiaţi dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi. Legea dă totuşi posibilitatea edililor să amâne eutanasierea dacă au resurse pentru întreţinerea animalelor.

După ce primarul Capitalei Sorin Oprescu a cerut anularea referendumului local pentru eutanasierea câinilor maidanezi, Consiliul General al Capitalei a decis, miercuri, că organizarea consultării populaţiei nu va mai avea loc.

Materiale pe aceeaşi temă:

Legea maidanezilor a fost adoptată de Camera Deputaţilor. După 14 zile, câinii fără stăpân pot fi eutanasiaţi

Câinii neadoptaţi în 14 zile vor fi eutanasiaţi. Maidanezii mai pot fi ţinuţi în adăposturi dacă sunt resurse

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite