Ponta, despre „căsătoria“ dintre PNL şi UNPR: Mă bucur răutăcios pentru PNL, îmi pare rău pentru UNPR, sunt îngrijorat pentru PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta spune că asocierea dintre PNL şi UNPR va conduce la dispariţia celui din urmă, va provoca scârbă electoratului liberal, va izola PSD şi va avantaja partidele anti-sistem.

„Politica românească rămâne extrem de ciudată, iraţională şi greu de explicat pentru oameni! Eu nu reuşesc să înţeleg de ce şi cui foloseşte "căsătoria" între PNL şi UNPR. Cel mult face bine mişcărilor anti-sistem care primesc un nou argument contra tuturor partidelor şi tuturor politicienilor - şi va creste neîncrederea generală în sistemul actual!“, a scris Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier a mai arătat că PNL va avea de suferit de pe urma asocierii cu UNPR.  „Mă bucur (răutăcios) pentru PNL - un partid în disoluţie din cauza unei conduceri sinucigaşe, fără cuvânt, principii, ideologie sau viziune. Unirea cu UNPR (partid de stânga, având culoarea roşie şi lideri foşti pesedişti) va mări scârba şi dezamăgirea electoratului propriu şi va consolida dezastrul electoral care se prefigurează în toamnă. Aducerea şi lui Geoană în combinaţie este bomboana pe colivă - îşi merită soarta!“, a mai precizat Ponta.

În ceea ce priveşte UNPR, fostul premier anticipează dispariţia partidului. „Îmi pare rău pentru UNPR - au fost aliaţi serioşi şi de încredere în guvernarea 2012-2015. Au construit un partid de la zero şi au mulţi oameni valoroşi. Au supravieţuit ca identitate într-un USL câştigător şi acum vor dispărea rapid într-un PNL pierzător“, a mai spus Ponta.

Fostul lider al PSD este îngrijorat însă pentru propriul partid, pe care îl paşte pericolul izolării. „Sunt îngrijorat pentru PSD - întotdeauna cel mai mare pericol pentru PSD a fost izolarea. E rău să fi cel mai mare partid, dar singur e foarte uşor să scapi de aliaţi şi e foarte greu să îţi câştigi alţii (mai ales dacă impresia de aroganţă şi comportament de "vătaf judeţean" este transmisă către parteneri)“, a mai arătat Ponta.

Fostul premier spune că singurul partenr al PSD rămâne ALDE. „Sunt bucuros pentru ALDE - arătând consecvenţă şi răbdare, dar şi profitând de greşelile catastrofale ale celorlaţi devine din ce în ce mai mult un actor indispensabil atât pentru electoratul liberal (dezamăgit de PNL) cât şi pentru PSD (care nu mai are alt aliat compatibil şi credibil în afară de ALDE)!“, a mai menţionat Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite