Ponta, despre avionul pe care îl va cumpăra Guvernul: Preşedintele şi cu mine nu ne pricepem la aeronave. Nu ştiu dacă este mică, mare, albastră sau roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că un grup de lucru comun format din reprezentanţi ai Admnistraţiei Prezidenţiale, Guvern, SPP şi Ministerul Apărării se va ocupa cu achiziţionarea unei aeronave pe care să o folosească demnitarii în deplasările externe.

„Cel care s-a opus a fost Traian Băsescu, cred că din populism sau din faptul că i se termina mandatul şi el nu mai beneficia. În funcţie de discuţiile pe care le avem cu Administraţia Prezidenţială, cu SPP, o să luăm o decizie şi o să vă anunţăm. Grupul de lucru care se formează o să ne facă o propunere şi mie şi preşedintelui, eu vă pot spune că un lucru de principiu este de demnitatea unei ţări şi este mai economic din punct de vedere al cheltuiellilor. Mai departe totul este stabilit de grupul de lucru comun. Este posibil la rectificare să alocăpm orice fel de sume necesare. Trebuie respectată procedură în cazul achiziţiilor publice“, a spus premierul.

La insistenţele jurnaliştilor pentru mai multe detalii, Ponta a spus: „Am o răbdare nesfârşită în a vă răspunde un lucru de principiu, există un grup de lucru care cu asta se ocupă, nu preşedintele ţării şi cu mine ne pricepem la aeronave, se pricep nişte oameni care vin şi ne propun. Că aeronava este mare, este mică, că este albastră, este roşie, are trei locuri în dreapta sau în stânga, nu ştiu să vă răspund şi nu este în competenţa mea acest lucru, ci se va face un grup de lucru comun Administraţie Prezidenţială - Guvern - SPP - Ministerul Apărării şi, în funcţie de ce propun, vă vom anunţa.

După primele vizite externe ale lui Klaus Iohannis, cu avioane când de la TAROM, când de la companii private, Preşedinţia a trimis Guvernului o „poziţie definitivată” cu propunerea de a fi cumpărată o aeronavă destinată exclusiv demnitarilor. Ultimul „Air Force Unu” românesc a fost scos din uz în 2010, vândut în 2012 unei companii americane şi a ajuns să alimenteze acum în zbor avioane NATO.

Cu privire la viziunea pe termen lung a instituţiei pentru simplificarea situaţiei zborurilor speciale, vă transmitem că Administraţia Prezidenţială are o poziţie definitivată privind formatul de operare a zborurilor speciale. Un dialog pe această temă a fost iniţiat cu reprezentanţi ai Guvernului României”, a răspuns Preşedinţia ziarului „Adevărul”.

Potrivit unor surse oficiale, pe termen lung, este luată în calcul cumpărarea a două avioane, unul de dimensiuni medii şi altul mai mic, de rezervă şi care să poată fi folosit şi la antrenamente. Decizia îi aparţine însă Guvernului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite