Ponta, despre atacurile lui Antonescu: „Tot ce am de reproşat vreunui partener al meu o fac în privat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul liberal, Crin Antonescu, şi preledintele PSD, Victor Ponta, au avut mai multe divergenţe pe tema Roşia Montană FOTO Arhiva Adevărul
Liderul liberal, Crin Antonescu, şi preledintele PSD, Victor Ponta, au avut mai multe divergenţe pe tema Roşia Montană FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta nu a vrut să comenteze prea mult despre întâlnirea dintre el şi partenerul de alianţă, Crin Antonescu, care a avut loc joi, la Parlament, însă a admis că există anumite probleme în USL.


„Tot ceea ce am de spus şi de reproşat vreunui partener al meu o fac în privat. În public oamenii aşteaptă să ne purtăm normal, să rezolvăm problemele lor şi asta am şi făcut şi astăzi. Am stat două ore, am discutat toate problemele pe care le avem şi am anunţat decizia. Asta înseamnă normalitate“, a răspuns premierul Ponta, întrebat fiind cum comentează afirmaţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit căruia premierul ar face un joc parşivel, deoarece îşi doreşte realizarea proiectului, dar îi este teamă să îl asume politic.

Referitor la declaraţia lui Antonescu potrivit căreia Victor Ponta îşi doreşte realizarea acestui proiect, dar fără să-şi asume responsabilitatea, şeful Eecutivului a negat.

„Nu mi-e teamă, din acest motiv am şi trimis legea în Parlament. Dacă 15 ani nu a avut nimeni curajul să o trimită, cu toate datele, eu am avut. Şi, mai mult, în sfârşit, foarte mulţi oameni au aflat tot ce înseamnă acel proiect, cine l-a aprobat, când, ce scrie în licenţă, care sunt cheltuielile. Eu cred că asta trebuia să facă orice prim-ministru din 99 încoace, dar mi-am asumat eu acest lucru şi cred că am făcut foarte bine“, a mai precizat primul-ministru.

Victor Ponta a spus că au stabilit înfiinţarea unei comisii speciale privind Roşia Montană. „Ideea este să facem o comisie parlamentară în care, în primul rând, cei care sunt împotriva proiectului să poată avea o platformă democratică de manifestare şi cei care, iată, acum protestează pentru a se face proiectul. Se pun la dispoziţia tuturor parlamentarilor toate datele, acele cifre pe care pe bună dreptate le cerea şi domnul Antonescu şi în felul acesta practic există dialog şi dezbatere, ceea ce e absolut necesar după 15 ani. E adevărat, e foarte târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată“, a completat Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu a fost la fel de rezervat în declaraţii ca partenerul său de alianţă. Chiar dacă cei doi copreşedinţi USL s-au întâlnit pentru discuţii, liderul liberal, Crin Antonescu, nu a ezitat să arunce săgeţi asupra Cabinetului condus de partenerul său de alianţă, imediat după întâlnire. „Eu mi-am reafirmat convingerea că e un proiect care în mod normal se asumă sau nu de către Guvern. Premierul a rămas pe ideea că proiectul a fost înaintat în Parlament“, a afirmat Antonescu, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta.

Materiale pe aceeaşi temă:

Antonescu, după întâlnirea cu Ponta: „Am convenit să constituim o comisie specială privind Roşia Montană“

VIDEO Rolul Dacianei Sârbu şi Adinei Vălean în conflictul Ponta/Antonescu pe subiectul Roşia Montană

VIDEO Crin Antonescu, la Adevărul Live, despre Roşia Montană: „Aici se confruntă bani contra bani. Soros contra RMGC”
 

.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite