Ponta, despre actualizarea listelor de rezervişti: Nu trebuie să stârnim panică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta crede că discuţia privind reactivarea rezerviştilor MApN este neserioasă pentru că tehnologia de care dispune România este mult mai importantă decât numărul de soldaţi.

„Eu sunt de părere că nu trebuie să stârnim panică în populaţie şi de asemenea, ca să fim foarte serioşi, în secolul XXI nu mai vorbim de număr de soldaţi, vorbim de tehnologia pe care o avem la dispoziţie“, a spus Ponta..

Şeful Executivului s-a referit şi la achiziţionarea avioanelor multirol F16. „M-am gândit «domne', cu banii ăia mai puteam să facem nişte spitale, puteam să mai facem nişte şcoli», iată că acum, când se pune problema unui pericol chiar militar foarte aproape de graniţele României, îmi dau seama că banii cheltuiţi pentru a avea o tehnologie militară performantă nu sunt chiar bani aruncaţi, ci dimpotrivă, îţi garantează o securitate de care avem nevoie. Dar să vorbim de rezervişti mi se pare o chestiune neserioasă“, a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri, la Adrvărul Live, că trebuie refăcută capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme.

„S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi dintre rezervişti sunt la muncă în Italia, Spania, Germania. Este un subiect pe care CSAT îl va discuta în perioada următoare. Va trebui să ne refacem capacitatea de a ne readuce rezerviştii sub arme dacă este nevoie“, a spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite