Ponta desfiinţează revoluţia fiscală a PSD: Sper ca Tudose să câştige bătălia cu Dragnea. Legea salarizării e o escrocherie de Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta susţine că în PSD se duce o nouă luptă între Liviu Dragnea şi Mihai Tudose, de această dată pe tema modificării Codului Fiscal. Ponta crede că e „o prostie“ trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, aşa cum insistă Liviu Dragnea, şi spune că liderul PSD i-a minţit pe români atunci când a promis creşteri salariile, când, de fapt, nu exisă bani în buget.

„Sper ca Tudose să câştige bătălia cu Dragnea şi să nu mai adopte prostiile cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Tudose să facă cum a făcut cu TVA split. Să spună: «s-a uitat». Sau cum a  făcut şi cu impozitul pe gospodărie“, a spus Victor Ponta la Parlament.

Fostul premier spune că legea salarizării, pregătită de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, nu se poate aplica.

„Legea salarizării a fost făcută prost şi mincinos. Întâi trebuia să strângă bani, apoii să-i împartă. Dragnea a făcut o şmecherie de Teleorman. N-are bani, dar împarte. Legea salarizării e o lege care nu se va putea aplica, iar dacă se va aplica va duce la milioane de procese. Păcăleala cu «îţi dau 25%», dar apoi îţi iau 21% e o escrocherie. Nu poţi să-i minţi pe oameni că le dai 25% , şi când bagă mână în buzunar să vadă că le-ai luat. E o nebunie care nu trebuie făcută. Sper să nu se adopte deloc“, a mai spus Ponta.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a convocat iniţial pe parlamentarii social-democraţi într-o şedinţă programată la ora 14.30. Tema discuţiei: modificarea Codului Fiscal, pe care, potrivit unor surse politice, premierul Mihai Tudose ezită să o mai aplice prin ordonanţă de urgenţă. Ulterior, Dragnea a anulat întâlnirea cu aleşii PSD şi a fixat o discuţie cu premierul Mihai Tudose şi cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. 

Sursele citate susţin că şedinţa de guvern dedicată revoluţiei fiscale, programată pentru azi, va fi amânată din nou, după ce, iniţial, trebuia să aibă loc vineri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite