Ponta, deranjat de participarea lui Traian Băsescu la întâlnirile de partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul
Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Bruxelles, că în Constituţie se va stipula ca preşedintele să nu participe la întâlnirile de partid. Premierul a făcut referire la Traian Băsescu care participă la Summitul Partidului Popular European (PPE), organizat la Bruxelles.


De fiecare dată mi-am exprimat poziţia de principiu legată de faptul că din interpretarea mea şi a multor altor jurişti a Constituţiei României, preşedintele ţării nu poate să participe la întruniri de partid, pentru că nu este membru de partid, nu are cum să participe. De altfel, este singurul preşedinte care participă la o întrunire de partid. Nu o să vedeţi aici la Partidul Socialiştilor Europeni nici pe preşedintele Irlandei, fost socialist, nici pe preşedintele Italiei, nici pe preşedintele Greciei, nici pe preşedintele Cehiei proaspăt ales, tot fost socialist, sau al Sloveniei. Nu o să vedeţi preşedinţi“, a precizat Ponta.

Ponta se află la Bruxelles pentru a participa la întâlnirea şefilor de Guvern socialişti. Şi preşedintele Traian Băsescu se va afla timp de două zile la Bruxelles. Şeful statului participă atât la Summitul PPE, cât şi la  Reuniunea Consiliul European cu preşedintele Parlamentului European.



Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite