Ponta: Dăncilă şi Teodorovici nu-s aşa de fraieri. Şi-au trecut în ordonanţă că data asta nu trebuie să ateste „corectitudinea datelor“ din buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta spune că în ordonanţa de urgenţă adoptată vineri de Guvern se arată că, prin derogare de la Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, primul ministru, Viorica Dăncilă, şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, „de data asta nu trebuie să ateste corectitudinea datelor" din buget.

„Faimoasa ordonanţă adoptată vineri spune aşa: prevederile articolului 30 alineat 5 din Legea 69/2010 respub nu se aplică privind planificarea bugetară pe 2019, adică declaraţia pe proprie răspundere a primului ministru şi a ministrului de Finanţe. Deci înseamnă că doamna Dăncilă şi cu domnul Teodorovici chiar ştiu că ceea ce spun în buget e o minciună, altfel nu şi-ar fi luat această măsură de prevedere... domnul Vâlcov e cel mai deştept că el nu semnează nimic, fraierii care semnează însă, doamna Dăncilă şi cu domnul Teodorovici, nu-s aşa de fraieri, şi-au trecut în ordonanţă că prin derogare de la Legea responsabilităţii fiscal-bugetare de data asta nu trebuie să ateste corectitudinea datelor“, a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro. .

Fostul premier se întreabă de ce nu a fost publicată încă ordonanţa de urgenţă în Monitorul Oficial. "Deci era atât de urgentă încât n-au publicat-o. Monitorul Oficial, din câte ştiu, este la Camera Deputaţilor, în subordinea preşedintelui Camerei Deputaţilor... Faptul că n-au publicat-o poate fi un lucru bun, poate nu o mai publică deloc. Dar s-ar putea să fie din cauza faptului că nu au avizele necesare", a afirmat Ponta, explicând că OUG priveşte infrastructura critică a României, astfel că are nevoie de avize de la Banca Naţională, ANCOM şi ANRE, plus Comisia Europeană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite