Ponta, la CNN: Poate voi candida la Preşedinţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta a acordat un interviu pentru CNN FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta a acordat un interviu pentru CNN FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat la CNN Londra că este posibil să îşi anunţe intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din acest an şi, întrebat ce ar face ca preşedinte pentru reformă şi combaterea corupţiei, a arătat că generaţia sa a învăţat că democraţia pro-europeană este modelul corect.

Întrebat dacă va anunţa în această vară că va candida la alegerile prezidenţiale, Ponta a răspuns :"Poate da", adăugând că important este că România îşi va păstra parcursul pozitiv şi punctând faptul că, după multe dificultăţi şi sacrificii din primii ani după integrare, România nu mai este o problemă pentru Uniunea Europeană, ci mai curând o ţară stabilă şi în rapidă dezvoltare la graniţa estică a Uniunii.

Întrebat, în contextul actualelor dispute politice şi scandaluri legate de corupţie care creează principalele ştiri în România şi "altă parte", ce va face, dacă ar câştiga alegerile prezidenţiale, pentru reluarea reformelor şi a se asigura că actele de corupţie nu mai reprezintă o problemă, Ponta a spus că are încredere că generaţia sa a învăţat că democraţia pro-europeană este modelul corect şi că regulile statului de drept trebuie aplicate.

„Am avut şansa să fiu cel mai tânăr prim-ministru în Europa, poate o să fiu cel mai tânăr preşedinte din Europa. Important este de dovedit că o democraţie tânără ca România are succes în economie, dar trebuie să aibă succes şi în implementarea regulilor statului de drept, a instituţiilor democratice şi am încredere că generaţia mea a învăţat că democraţia pro-europeană este modelul corect pentru toate ţările din regiune“, a spus Ponta.

„Politica, un sport sângeros“

Întrebat ce se întâmplă cu reformele din România, având în vedere că politica românească este un "sport sângeros", cu dispute între partide şi scandaluri legate inclusiv de preşedinte, care afectează şi economia, şi ce fac autorităţile pentru a se ridica la nivelul aşteptărilor românilor şi ale Europei, Ponta a admis că politica autohtonă poate fi astfel caracterizată, dar nu ca un fapt singular.

„Aveţi dreptate, politica este un sport sângeros în România, dar nu numai în ţara noastră. Important este că în ultimii doi ani, de când am preluat funcţia de prim-ministru, am asigurat stabilitate şi predictibilitate pentru mediul de afaceri, iar răspunsul a fost mai bun decât ne-am aşteptat“, a spus Ponta, făcând referire la creşterea economică.

El a arătat că o mare atenţie este acordată şi reformelor structurale şi a vorbit despre introducerea managementului profesionist în toate companiile de stat.

Premierul a apreciat că ultimele cifre ale economiei, legate de creşterea economică şi şomaj, creează speranţe că nu doar România, ci şi aproape toţi ceilalţi noi membri ai Uniunii Europene din estul continentului sunt mai bine pregătiţi acum pentru toate provocările viitoare, în special din sectorul energetic, generate de proasta relaţie actuală dintre UE şi Rusia.

Şeful Guvernului se află la Londra, unde a deschis, vineri dimineaţa, bursa din Londra, unde încep să fie tranzacţionate certificatele globale de depozit (GDR) denominate în dolari alocate în oferta publică iniţială la Electrica.

Citeşte şi:

Ponta o apără pe Kovesi: Am văzut când Bercea Mondial striga ceva de şefa DNA, dar nu m-a interesat, cred că minţea

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la „DC News“, că a fost prezent în momentul în care Bercea Mondial „striga ceva din dubă“ referitor la şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, însă consideră că era o minciună.

Ponta: Singurul care are un profil de prezidenţiabil este, categoric, Crin

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la dcnews.ro, că fostul său partener de guvernare, Crin Antonescu, este singurul cu profil de prezidenţiabil, întrucât are o anumită viziune despre politica externă, în comparaţie cu Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite