Ponta cheamă opoziţia la discuţii despre revizuirea Constituţiei

Ponta cheamă opoziţia la discuţii despre revizuirea Constituţiei

Victor Ponta FOTO Mediafax

„Invit opoziţia la discuţii despre revizuirea Constituţiei şi a sistemului electoral“, a scris premierul Victor Ponta pe pagina sa Facebook.

Ştiri pe aceeaşi temă

PSD a stabilit luni, în cadrul Biroului Permanent Naţional (BPN), că au fost desemnaţi responsabilii din partea partidului pentru principalele proiecte politice ale începutului de an.
 
„Senatorul Ioan Chelaru şi un grup de alţi colegi vor lucra, iar intenţia noastră este de a finaliza textul de revizuire a Constituţiei, de a-l dezbate în cadrul comisiei şi după aceea în plenul Parlamentului şi de a încerca în anul 2015 să facem acele modificări pe care toate forţele politice au anunţat că le doresc, dar din cauza contextului electoral în 2014 au fost întârziate", a precizat Victor Ponta.
 
În ceea ce priveşte elaborarea sistemului electoral, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, va coordona grupul de lucru al partidului. „Trebuie adoptată noua lege cu cel puţin un an înaintea alegerilor pentru a putea fi aplicată în 2016“, a mai spus premierul.
 
Revizuirea Constituţiei a fost un proiect asumat de USL. În 25 aprilie, Comisia de la Veneţia a decis că proiectul de revizuire a Constituţiei trebuie îmbunătăţit. Clarificarea competenţelor premierului şi preşedintelui a fost una dintre observaţiile forului european.
 
„O cooperare constructivă între majoritate şi opoziţie şi o amplă dezbatere publică sunt cerinţe preliminare importante pentru reuşita procesului de revizuire şi pentru legitimitatea viitorului text al Constituţiei“, se arăta în răspunsul Comisiei după analiza proiectului de revizuire a legii fundamentale, citat de Mediafax.
 
„Constituţia a trecut deja textul timpului, dar conţine şi  modificări care nu s-au dovedit cele mai fericite, după cum există şi texte care au permis interpretări forţate, dincolo de spiritul actului fundamental, declara preşedintelui ales Klaus Iohannis, de Ziua Constituţiei.
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările