Ponta îi cere preşedintelui să-l pună pe Raed Arafat premier: În Orban nu are încredere nici cel mai fanatic penelist. El însuşi e o criză pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Raed Arafat FOTO gov.ro
Victor Ponta şi Raed Arafat FOTO gov.ro

Biroul Executiv (BEx) al Pro România a decis luni să-i solicite preşedintelui Klaus Iohannis să desemneze un alt candidat pentru funcţia de premier, Victor Ponta precizând mai apoi că cea mai bună nominalizare ar fi Raed Arafat. Acesta a explicat că cererea vine în contextul ameninţării cu coronavirus şi că ţara noastră are nevoie de un premier „profesionist şi de încredere”.

„Biroul Executiv (BEx) al PRO România a decis luni, 24 februarie a.c., să solicite preşedintelui României, Klaus Iohannis, desemnarea unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru. Cererea vine ca urmare a faptului că România este tot mai expusă riscului de infectare cu coronavirus”, a anunţat luni formaţiunea politică.

Ulterior, Victor Ponta a precizat că cea mai potrivită persoană ar fi secretarul de stat Raed Arafat, director al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

„Fiind vorba de o criză sanitară, care presupune şi alte efecte, am propus o persoană cu profilul lui Raed Arafat, care dincolo de experienţă care şi o încredere în rândul publicului. Panica se răspândeşte mai rapid decât orice virus. În Orban nu are încredere nici cel mai fanatic penelist. Ne trebuie un om profesionist şi de încredere”, a explicat luni Victor Ponta.

Acesta din urmă şi-a continuat apoi atacul asupra liderului PNL, afirmând că „nu-l votează nici PNL pe Orban. El însuşi este o criză pentru România”.

Mai departe, Ponta a negat că partidul său ar fi într-o alianţă cu PSD şi i-a acuzat de blat pe social-democraţi cu PNL.

Liderul Pro România a adăugat apoi că România nu mai poate continua fără Guvern şi l-a ironizat pe Rareş Bogdan.

„Toţi oamenii PSD au fost schimbaţi cu PNL. Acum ne trebuie nişte profesionişti, nu nişte oameni care să primească ordine. România nu rezistă fără Guvern nici măcar două săptămâni de acum încolo.


Câte un liberal mai pune pe Facebook câte ceva. Nu de asta avem Guvern ca să ne spună Rareş Bogdan să ne spălăm pe mâini. Din păcate cu jocul ăsta «hai să nu ne votăm»... ce suntem aici, piesă de teatru? Sper ca de acum încolo să primeze interesul public, nu interesul de partid”, a conchis Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite