Ponta, după ce a fost copilot într-un F16: Nu poţi să compari experienţa cu cea de la maşina de curse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu au participat joi la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului româno-american Dacian Veper 2014, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii.

„Am fost ieri (miercuri - n.r.) şi am trecut toate testele medicale la Institutul Special pentru Aviaţie din Bucureşti, iar azi dimineaţă restul pregătirilor. Dar când eşti sus acolo, nu mai are nicio legătură cu ce te-ai pregătit. E o experienţă absolut unică, nu poţi să o compari cu cea de la maşina de curse, pentru că între ceva ce merge cu 230 de kilometri pe oră şi ceva ce merge cu 2.300 de kilometri pe oră e o diferenţă semnificativă“, a spus Ponta, după ce a coborât din avion.

Peste 250 de militari ai Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, cu aeronave F-16, împreună cu aproximativ 200 de militari români, piloţi şi personal tehnic, cu aeronave MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriană, participă, în perioada 10-17 aprilie, la exerciţiul de pe aerodromul militar de la Câmpia Turzii, potrivit România TV.  Piloţii români se antrenează cu avioane de vânătoare americane F-16, iar cei americani vor zbura pe aeronave MiG 21 LancerR din dotarea Forţelor Aeriene Române.

„Exerciţiul a fost planificat cu un an în urmă şi este un antrenament normal în cadrul NATO. Ne bucurăm să fim la Câmpia Turzii şi să ne pregătim împreună cu prietenii noştri români în creşterea interoperabilităţii. Este un exerciţiu în care vor avea loc misiuni de interceptare la care participă avioanele MiG 21 LanceR şi F-16“, a declarat  colonelul Christopher Austin, comandantul Escadrilei 510 americană din Aviano.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite