Ponta: Biden mi-a transmis că România rămâne pentru SUA un aliat important în regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta, alături de vicepreşedintele american Joe Biden FOTO Facebook
Premierul Victor Ponta, alături de vicepreşedintele american Joe Biden FOTO Facebook

Premierul Victor Ponta a vorbit, marţi, din Statele Unite, despre vizita pe care a efectuat-o şi despre întâlnirea cu vicepreşedintele american Joe Biden.

Potrivit premierului, Biden i-ar fi transmis că România rămâne pentru SUA un aliat important în regiune.

“A fost o oră întreagă în care, discutând cu al doilea om în SUA, dar principalul responsabil al politicii SUA în regiunea noastră, un om care ştie foarte multe despre România, şi era destul de bine informat... Ca să rezum, ideea cu care rămân eu după această întâlnire este faptul că România pentru SUA rămâne o ţară şi un aliat important în regiune. Cred că vicepreşedintele a folosit de zece ori această sintagmă: aliatul nostru din regiune”, a afirmat Victor Ponta, la RTV.

În opinia premierului, întâlnirea este un semn bun pentru România.

“Este un semn bun, nu este o favoare pentru mine personal, ci un semn de interes pentru România. Domnul Biden ştie ce se întâmplă în toată regiunea. A fost o oră întreagă în care am vorbit cu un om informat, a transmis condoleanţe pentru cei doi morţi din Afganistan, am discutat despre cât de important este să fim un jucător în domeniul energetic”, a mai precizat premierul, după întâlnirea de la Casa Albă care a durat aproximativ o oră.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite