Ponta: Băsescu ar trebui să demisioneze în urma scandalului în care este implicat fratele său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta i-a cerut, joi, preşedintelui Traian Băsescu să demisioneze  pentru a apăra ideea independenţei justiţiei în cazul fratelui său, Mircea Băsescu, şi a familiei lui Bercea Mondial.

„Este momentul în care însuşi preşedintele trebuie să sprijine prestigiul şi independenţa justiţiei şi să renunţe la funcţia din care orice român poate să creadă că, într-un fel sau altul, influenţează aflarea adevărului şi sancţionarea celor vinovaţi. Independenţa şi prestigiul justiţiei trebuie să fie apărate de preşedintele ţării chiar şi prin acest sacrificiu personal, şi anume de a spune «ok, renunţ la funcţia mea ca să nu spună cineva că de aia nu e anchetat fratele meu într-o situaţie în care oameni care au făcut mult mai puţin decât Mircea Băsescu sunt acum în faţa legii»", a spus Ponta.

Premierul a mai precizat că, în situaţia în care şeful statului s-a implicat în acest caz, nu este exclusă suspendarea acestuia. „Dacă preşedintele a făcut ceva, sigur că luăm în calcul o suspendare. Eu, din ce am văzut, nu a făcut el ceva“

Într-un comunicat de presă transmis Mediafax joi dimineaţă, Mircea Băsescu susţine că preşedintele Traian Băsescu nu are nicio legatură cu cazul presupusului şantaj. Ba, mai mult, atragerea sa în acest scandal mediatic nu are niciun suport real.

„În primul rând semnalez faptul că atragerea Instituţiei Prezidenţiale şi a preşedintelui României în acest scandal mediatic nu are niciun suport real. Preşedintele României, Traian Băsescu, nu are niciun fel de legătură cu relaţia mea cu membrii familiei Anghel“.

Traian Băsescu vorbeşte despre scandalul în care este implicat fratele său


Mircea Băsescu a spus joi dimineaţă, când a ieşit din curtea casei sale, că preşedintele ştia despre cazul lui Bercea Mondial, aşa cum „ştia toată ţara“ şi că nu s-a intervenit la el pentru eliberarea acestuia.

„Este o mare eroare sau să-i spun răutate să amesteci preşedintele ţării într-o asemenea problemă (...) Este interpretarea lor că eu zic că preşedintele ştie. Preşedintele ştie despre un asemenea caz, cum să nu ştie. Ştia toată ţara şi să nu ştie preşedintele despre cazul Bercea Mondialu?“, a spus Mircea Băsescu.

Întrebat dacă a vorbit cu fratele său de când a început acest scandal, Mircea Băsescu a răspuns afirmativ: „Am vorbit, bineînţeles că este supărat, este foarte supărat. Este extraordinar de urât din partea postului Antena 3 că nu ne-a răspuns la telefon în timpul emisiunii şi că încerarcă să arunce, să amestece în mocirla asta creată de ei preşedintele ţării".

Citeşte şi:

Înregistrările potrivit cărora Mircea Băsescu ar fi primit bani pentru a interveni în favoarea lui Bercea Mondial, făcute publice

Miercuri seara, postul de televiziune Antena 3 a făcut publice înregistrări audio-video din care rezultă că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare, iar şeful statului ar fi ştiut despre acest demers. De asemenea, joi dimineaţă, fratele preşedintelui a precizat că înregistrările difuzate sunt scoase din context şi nu se vrea decât atragerea preşedintelui într-un scandal mediatic.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite