Ponta, atac la Justiţie din Miami: „Sunt inculpat într-un dosar deschis la sesizarea lui Blejnar. În 2015, în România, el este bine merci“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Eduard Enea
Premierul Victor Ponta FOTO Eduard Enea

Premierul Victor Ponta şi-a manifestat indignarea, miercuri, faţă de fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, autorul sesizării de la care a pornit dosarul penal în care şeful Executivului este inculpat.

„În perioada 2009-2012 în Guvernarea Boc/Predoiu/Blaga/Blejnar/Ialomiţianu/ Vass/etc ( cei care asteaptă acum să vină iar la guvernare sub noul PNL) rambursarea legală de TVA pentru firmele exportatoare ajunsese la peste 180 de zile - ( doar cei favorizaţi de Blejnar treceau în faţă contra unui comision serios pt el şi pt PDL via Vasile Blaga)! “, scrie Ponta, pe Facebook. Premierul se laudă pe Facebook cu realizările guvernării sale, dar menţionează la final că, în ciuda rezultatelor sale, a ajuns inculpat în dosarul deschis la sesizarea lui Blejnar, pe care îl acuză de infracţiuni economice.

„2. În guvernarea USL/ Ponta am reuşit ca ANAF să scadă de la peste 180 zile la sub 60, prin procedurile Direcţiei Antifrauda ajungând să eliminăm şi multe din firmele fantomă ( genul celor folosite de Blejnar/Marta/ Said Baklini). 3. Constatând această schimbare radicală în bine Comisia Europeana a închis procedura de sancţionare a României începută în 2009 4. In 2015, in România, Blejnar este bine merci un cetăţean liber, onorabil şi fără probleme / eu sunt inculpat intr-un dosar penal deschis în 2011 la sesizarea lui Blejnar - no comment“, conchide Ponta.

Sorin Blejnar, fostul şef ANAF, nu este însă ferit de probleme cu Justiţia. Blejnar este în prezent trimis în judecată într-un dosar de evaziune cu produse petroliere, iar prejudiciul estimat se ridică la 56 de milioane de euro.

Premierul se află în aceste zile în vacanţă, la Miami, şi este aşteptat să revină în ţară la 9 august, data până la care vicepremierului Gabriel Oprea i-au fost delegate atribuţii de conducere a Guvernului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite