Ponta, atac dur la adresa lui Băsescu: După ce îi faci dosar penal medicului Brădişteanu, mai ai şi nesimţirea să-l suni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Traian Băsescu
Victor Ponta şi Traian Băsescu

Pactul de coabitare dintre Victor  Ponta şi Traian Băsescu este pus, din nou, la încercare de ultima declaraţie acidă a premierului. Prezent, vineri, la Suceava, prim-ministrul a catalogat drept revoltător gestul preşedintelui de a-l ruga pe medicul Şerban Brădişteanu să meargă în Turcia pentru a evalua starea de sănătate a  lui Florin Cioabă.

„Apropos de ticăloşie şi de tupeu, după ce-i faci dosar penal unuia dintre cei mai buni medici din România, mai ai şi nesimţirea să-l suni la telefon şi să-l rogi să ajute pe cineva“, a afirmat Ponta, la Suceava.

Medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 6 decembrie 2012, iar judecarea cauzei a început în 20 martie. Medicul Şerban Brădişteanu a fost acuzat că l-ar fi favorizat pe Adrian Năstase, după condamnarea acestuia, în iunie 2012, în dosarul „Trofeul calităţii“.

În aceeaşi notă sarcastică, premierul a precizat  că se bucură că Brădişteanu nu are termen la tribunal.

„Mă bucur că doctorul Brădişteanu nu are termen la tribunal, că i-a făcut Băsescu dosar. Deci, Băsescu i-a făcut dosar penal şi acum l-a rugat să meargă în Turcia şi mă bucur că nu are termen la tribunal, că nu putea să meargă doctorul Brădişteanu, pentru că trebuia să se ducă la tribunal, unde i-a făcut Băsescu dosar“, a mai afirmat, sarcastic, premierul. 

Tot în cadrul conferinţei de presă de la Suceava, Ponta a dat lămuri şi cu privire la condiţiile în care un cetăţean aflat în afara ţării poate primi consultanţă medicală din partea statului român: „Dacă e vorba de un cetăţean român aflat într-o situaţie specială, copii, cazuri cu totul speciale, statul român, atât cât putem să ne permitem, nu putem foarte des, sigur că, pe cheltuiala statului român, intervenim în situaţii cu totul şi cu totul special“, a spus Ponta, subliniind că, în cazul lui Florin Cioabă, familia a plătit transportul medicului Brădişteanu.

Starea lui Cioabă este critică

La revenirea din Turcia, medicul Brădişteanu s-a limitat să spună că starea de sănătate a lui Cioabă este gravă şi că se vorbeşte despre şansele acestuia de a rămâne în viaţă.

„Preşedintele Traian Băsescu m-a rugat, dacă vreau şi pot, să fac această vizită medicală, împreună cu anestezista mea, pentru a aprecia ce este mai bine de făcut pentru un om, până la urmă“, a fost comentariul lui  Brădişteanu.

„Din ură politică, Ponta ar fi în stare să lase un om să moară“

La scurt timp de la declaraţia premierului, fiica cea mică a preşedintelui a scris pe Facebook un mesaj la fel de acid ca cel al lui Victor Ponta la adresa tatălui său. 

„Din ură politică, Ponta ar fi în stare să lase un om să moară. Cât de jos poate coborî un premier al României?", scrie Elena Băsescu pe Facebook.

Florin Cioabă, mutat la un alt spital din Antalya. Starea acestuia de sănătate, ameliorată

Medici de rang înalt pentru regele romilor. Brădişteanu l-a consultat pe Cioabă în Antalya, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu

Regele romilor, Florin Cioabă, a ieşit din comă. Acesta va fi supus unei intervenţii chirurgicale

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite