Ponta argumentează de ce nu votează Guvernul Orban: Nu e bun, nu-mi place

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Photos / Octav Ganea
Foto Photos / Octav Ganea

Ponta a spus, într-o emisiune la TVR1, că la discuţiile de miercuri cu delegaţia PNL, nu i-a fost prezentat nici programul de guvernare şi nici lista cu viitorii miniştri liberali.

Liderul Pro România Victor Ponta susţine că n-are încredere în Ludovic Orban şi că PNL nu-i în stare să guverneze singur, pentru că nu are legitimitate şi nu are oameni potriviţi.

Întrebat de ce nu votează Guvernul Orban, Ponta a spus: ”Nu e bun, nu-mi place”.

„N-am nicio încredere în Orban. Dacă îmi spunea programul şi ce vor să facă, da. Dacă venea cu un proiect, nu cu aia că îţi dau două-trei funcţii, atunci discutam. Uite oameni buni, e şi Pro România, e şi USR şi ALDE. PNL singur nu-i în stare. N-are legitimitate, nu are oameni, nici capacitatea de a se lupta şi pentru mine şi pentru dumneavoastră. Ei spun că luptă pentru PNL. Atunci votaţi-vă singuri. Guvernarea nu este despre un singur partid, guvernarea este şi despre toţi ceilalţi“, a afirmat Ponta.

Liderul Pro România a spus că Ludovic Orban a promis tuturor partidelor din opoziţie ce vor acestea să audă, însă cererile lor se bat cap în cap.

„Este povestea cu cvintetul galben-negru, cu UDMR care zice că votăm guvernul, dar să rămână într-un tur la primari, cu USR care zice două tururi. ALDE zice să nu se desfiinţeze Secţia specială, apoi PMP care zice să se desfiinţeze. Orban le-a zis la toţi da, da, da. Vezi că le-ai promis lucruri care se bat cap în cap. Să nu-şi închipuie cineva că am stat pe telefon şi l-am sunat pe domnul Orban, ei ne-au chemat la discuţii. Şi atunci de ce mă înjuri la final? Mi s-a părut urât chestia asta cu dat pe surse, ce rău e Ponta. Luni propaganda a sărit pe Barna, azi e băiat bun, că votează. Dar au sărit pe mine. Eu nu-i votez. Nu au venit cu program de guvernare, nici măcar cu echipă. Ce să votăm? Nu-l votez pe Orban“, a precizat Ponta.

Liderul Pro România consideră că preşedintele Klaus Iohannis trebuia să vină cu un premier din afara partidelor şi apoi acel om să încerce să facă o majoritate.

„Era o singură variantă: Iohannis să numească premier nu un om de partid. Că era Hurezeanu, Isărescu, nu ştiu. Să zică lumea ce nu-ţi place la el? Omul ăla desemnat premier să spună eu nu intru în bătăliile voastre, nu vreau să candidez, ci să ţin barca să nu ne scufundăm. Şi vă rog, toate partidele, vreţi să susţineţi? Hai să vedem un buget, ce facem cu pensiile, spitalele, ce facem cu autostrăzile. Aşa putea să funcţioneze. Când pui şeful unui partid cu 20 la sută, cu 100 parlamentari de ce trebuie să te votez eu? N-am încredere în Orban“, a mai afirmat Victor Ponta.

Liderul Pro România Victor Ponta a anunţat miercuri, după întâlnirea cu premierul desemnat Ludovic Orban, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota noul guvern, pentru că el nu crede în soluţia unui Guvern fără majoritate parlamentară.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune că se aştepta la poziţia liderului PRO România, Victor Ponta, menţionând că nici nu şi-ar dori să guverneze împreună cu acesta.

„Asta nu înseamnă că şansele de a reuşi învestitura Guvernului nu rămân în picioare, continuăm negocierile, individuale", afirmă Orban. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite