Ponta a anunţat că PSD ar putea avea un preşedinte executiv. Dragnea se află în cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta Foto Adevărul
Victor Ponta Foto Adevărul

Victor Ponta a declarat marţi la Palatul Parlamentului că la viitorul Congres al PSD se va înfiinţa o funcţie de preşedinte executiv care va echivala cu numărul doi atât în partid, cât şi în Guvern.

"Problema PSD este că eu nu vreau să confund partidul cu Guvernul. Eu, ca preşedinte, sunt prim-ministru, iar secretarul general este vice-prim ministru. Trebuie ca la PSD să rămână un secretar general şi o structură politică care să funcţioneze nu împotriva Guvernului, dar separat de Guvern. Pentru că la un moment dat Guvernul, şi eu ca prim ministru, vom rămâne fără popularitate, iar partidul trebuie să meargă dincolo de succesul sau nu al primului ministru. Aşa încât, pentru Congresul din aprilie, ne gândim cum să facem ca partidul să nu fie acaparat în totalitate de Guvern", a explicat Ponta.

Ponta a mai arătat că preşedintele executiv poate să facă parte din Guvern, sugerând că acesta ar putea fi Liviu Dragnea, cel care în acest moment e şi numărul doi în partid şi în Guvern. 

"Secretarul general e cel care trebuie să stea la partid, de la 9 dimineaţa la 8 seara şi să se ocupe de problemele de zi cu zi ale partidului. Iar preşedintele executiv este practic numărul 2 în partid şi sper să fie şi numărul 2 în Guvern", a adăugat el.

Liviu Dragnea a declarat luni seară la Realitatea TV că se va înfiinţa un post de preşedinte executiv al PSD, sugerând că el îl va ocupa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite