Ponta: Dacă Antonescu va candida doar din partea PNL la prezidenţiale, PSD va avea candidat propriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO Gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că în cazul în care preşedintele PNL, Crin Antonescu, va candida doar din partea liberalilor la alegerile prezidenţiale, PSD va trebui să aibă propriul candidat.

Întrebat cum vede afirmaţiile făcute de preşedintele PNL, care a precizat că, dacă va fi nevoie, liberalii ar putea să câştige şi singuri alegerile prezidenţiale de anul viitor, Ponta a răspuns că, deşi nu comentează criticile lui Crin Antonescu în public, este deranjat de atitudinea partenerului de alianţă.

“Pot să contest acest lucru? (...) Toţi colegii mei care au intervenit au răspuns la declaraţiile domnului preşedinte Antonescu şi, după cum ştiţi foarte bine, eu niciodată nu am vorbit şi nu voi vorbi niciodată în public ceva de rău despre domnul Antonescu, fără să ascund faptul că mă deranjează că domnia sa stă la putere dar se comportă ca şi când ar fi în opoziţie. Dar cred că lucrul ăsta nu l-a mai făcut în ultima perioadă, apreciez această reschimbare de atitudine şi sper să fie constantă”, a replicat Ponta.

De asemenea, întrebat cum vede mesajele transmise de liderii PSD vineri la Liga aleşilor locali legate de câştigarea de către PSD a alegerilor prezidenţiale, Ponta a arătat că, în opinia sa, “a fost un răspuns la declaraţia domnului Antonescu care zicea că va candida PNL singur, şi atunci sigur... Dacă aşa va fi, sigur că trebuie să candidăm şi noi. De altfel, se va întâmpla acest lucru la alegerile europarlamentare şi nu cred că e nicio supărare că vom candida separat”.

Întrebat dacă ar putea candida din partea PSD altcineva decât liderul partidului, Victor Ponta a replicat: “Sigur că da, cum să nu. Aţi auzit, domnul Oprişan deja s-a oferit”.

 

 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite