Ponta şi Antonescu reiau războiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei săptămâni de pace, liderii PSD şi PNL reîncep declaraţiile belicoase. Cauza disputei a constituit-o decizia liberalilor de a-şi retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură depusă după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe legea Educaţiei.

"Nu era cazul să retragem semnăturile, pentru că nu trebuie să dăm profesorilor impresia că dăm înapoi sau că am căzut la înţelegere cu PDL. Noi nu am căzut la înţelegere cu PDL", a declarat Victor Ponta. Crin Antonescu a contraatacat dur. „Nu cred că sunt, personal, sau PNL nu este în situaţia să se disculpe public de acuzaţii de cârdăşie cu PD-ul venite de la domnul Ponta. Domnul Ponta are mult încă până când să poată da lecţii în această privinţă. Şi, în orice caz, nu nouă!”, a replicat liderul liberal. Antonescu a adăugat că declaraţiile şefului PSD denotă „imaturitate” şi că Ponta are, de fapt, un alt adversar decât pe Traian Băsescu.

"Domnul Victor Ponta, în ciuda declaraţiilor foarte sonore de autoîncurajare şi de credibilizare, cum că luptă vajnic cu Traian Băsescu, are până una-alta – sau pare a avea, aşa se comportă – un alt mare adversar. Adversarul domnului Ponta pare a fi domnul Geoană”, a conchis, ironic, Antonescu.

Atacurile dintre cei doi lideri ai Opoziţiei vin în contextul în care secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, declara, luni, pentru „Adevărul” că îşi doreşte o alianţă la tribunal cu PNL. Antonescu nu s-a arătat prea încântat de oferta social-democraţilor. "Din punctul de vedere al PNL e mai greu, pentru că există foarte multe elemente care fac greu realizabilă o astfel de alianţă şi, până una alta, fiecare avem drumul nostru”, a spus preşedintele liberal. După reuniunea de luni seară a conducerii PSD, Victor Ponta a precizat că nu se pune problema unei colaborări oficializate la tribunal între cele două partide.

Surse din PSD susţin că Victor Ponta l-ar fi tras la răspundere, luni, în şedinţa conducerii restrânse a PSD, pe Mircea Geoană, preşedintele Senatului. Ponta ar fi fost iritat că social-democratul a declarat că şi-ar retrage semnătura de pe moţiunea de cenzură deoarece demersul nu mai are obiect. Ponta i-ar fi reproşat lui Geoană că nu ţine cont de interesele partidului şi iese în spaţiul public cu mesaje care contrazic deciziile luate în partid.
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat marţi că acuzaţiile lui Victor Ponta, potrivit cărora liberalii au pactizat cu PDL retrăgându-şi semnăturile de pe legea pensiilor, denotă "imaturitate" şi că de fapt ţinta preşedintelui PSD nu este nici actuala putere, nici PNL, ci Mircea Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite