Ponta şi Antonescu continuă să se contrazică chiar şi după şedinţa USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul liberal Crin Antonescu şi preşedintele PSD Victor Ponta FOTO David Muntean
Liderul liberal Crin Antonescu şi preşedintele PSD Victor Ponta FOTO David Muntean

Preşedintele PNL Crin Antonescu, a declarat miercuri că nu poate admite ca un alt lider politic să anunţe o decizie a PNL fără să fi existat o discuţie, punctând faptul că nu a avut o discuţie telefonică cu Victor Ponta în cursul zilei de ieri. Pe de altă parte, premierul susţine că a existat un dialog cu preşedintele PNL, dar a fost neînţelegere.

„Eu nu am avut nicio convorbire telefonică în cursul zilei de ieri cu premierul Victor Ponta deci nu am vorbit la telefon şi nici altfel", a declarat Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Întrebat dacă premierul minte, Antonescu a evitat să răspundă. „PNL este aliat cu PSD, este membru al USL, dar în momentul în care se face o propunere se iau deciziile ca în orice partid serios, nu ies alţii să anunţe deciziile noastre fără să ştim. O vom lua această decizie şi nu are niciun rost şi nicio logică să răspândiţi ideea că PNL obstrucţionează vreo anchetă sau mai mult, ce să o mai lungim, că îl apără pe domnul Băsescu“, a afirmat Antonescu.

Liderul liberal a anunţat că PNL va da un răspuns mâine pe tema înfiinţării unei comisii de anchetă privind cazul „Călăraşi“.  „Este o problemă (constituirea comisiei de anchetă, n.r.) la care vom da răspunsul la momentul la care vom socoti că e normal să-l dăm, într-un termen raţional, şi nu sub ceea ce deja se prezintă ca un ultimatum dat de domnul Ponta sau de altcineva“, a mai spus preşedintele PNL.

Antonescu a fost întrebat de ce crede că Victor Ponta a anunţat că a discutat la telefon cu el, în condiţiile în care acest lucru nu s-ar fi întâmplat. „M-o fi confundat cu Daniel Constantin“, a replicat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a reiterat miercuri seară, după şedinţa USL, că a avut o discuţie telefonică cu Antonescu, unde l-a anunţat despre intenţia de a înfiinţa această comisie, dar că liderul liberal a înţeles că era vorba de subcomisia privind activitatea CEC Bank.

„Haideţi să lămurim două lucruri, unul pe formă şi unul pe fond: eu am vorbit cu domnul Antonescu la telefon luni. Era, de altfel, şi domnul Daniel Constantin cu mine. Am discutat despre comisii de anchetă. Astăzi ne-am lămurit că eu am vorbit despre comisia mare, domnul preşedinte Antonescu a înţeles că era vorba cu cea de la Senat, cu care e de acord şi de altfel PNL a şi votat pentru. Deci asta e pe formă, ca să spun aşa“, a precizat premierul.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Ponta, după şedinţa USL: A fost o neînţelegere. PNL va decide joi poziţia sa faţă de comisia „Călăraşi“

UPDATE PNL şi PSD nu se înţeleg pe noua comisie de anchetă. Crin Antonescu şi Victor Ponta s-au întâlnit la sediul USL, dar nu au ajuns la niciun consesns

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite