Ponta îl ameninţă pe Băsescu. Şapte ameninţări cu închisoarea, răpirea şi împuşcarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avertismentul recent al preşedintelui Traian Băsescu asupra lui Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea, nu este singular în politica românească. Mai mult, el nu seamănă deloc cu alte ameninţări, mai grave şi total nefondate, formulate de reprezentanţi ai PSD, USL, printre ei fiind chiar şi premierul Victor Ponta.

Şi ne referim doar la trecutul recent. Ameninţarea lui Băsescu se referă la posibile fapte ilegale, care ar fi fost comise de Pandele, acesta fiind cercetat în trecut pentru mai multe fapte de corupţie.

Dar să revenim la adevăratele ameninţări din politica românească, pentru care nu s-a sesizat nimeni, din păcate. Mai mult, unele sunt formulate chiar de Victor Ponta, care doreşte acum să pozeze în avocatul justiţiei. Iar apogeul a fost atins în 2012.

Iată şapte ameninţări incredibile la adresa lui Băsescu, Mihai-Răzvan Ungureanu şi alţi lideri politici:

1. La începutul anului 2012, un deputat USL de Bârlad l-a ameninţat pe premierul de atunci, Mihai-Răzvan Ungureanu, cu răpirea şi moartea.

„Eu îi transmit public, că sigur are urechi care s-audă, că dacă are nesimţirea, că tupeu are cât cuprinde, să vină în Bârlad şi să nu anunţe autorităţile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad, va avea nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro. Şi asta nu-i o ameninţare, e o asigurare, domnule prim-ministru. Să vii tu în Bârlad şi să nu te opreşti pe la primărie, să n-ai bunul simţ să suni la primărie înainte că vii…”, a declarat Adrian Solomon, deputat USL.

Premierul italian Aldo Moro a fost răpit şi ucis în Italia, în anii ’70. A fost gasit intr-un portbagaj.

2. În aprilie 2012, Lia Olguta Vasilescu, acum primar al Craiovei din partea USL, îl ameninţa cu împuşcarea pe Mihai – Răzvan Ungureanu, premier la acea dată.

Pe pagina sa de Facebook, Lia Olguta Vasilescu îl cataloga pe şeful Executivului drept „prefăcut şi adormitor”, pentru a concluziona că „în alte vremuri, oameni ca el erau împuşcaţi pentru înaltă trădare”.

3. Mădălin Voicu, deputat PSD, a declarat că Băsescu ar trebui să-şi dea demisia ca să nu iasă cu picioarele înainte din politică.

„Băsescu trebuie să-şi dea demisia ca să nu iasă cu picioarele înainte din politică. Daţi-mi voie să cred că ăsta e un mod mai clar de a explica oamenilor ce trebuie să se întîmple”, a spus Voicu la o televiziune.

Citeşte continuarea pe econtext.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite