Ponta a amânat discuţiile în Guvern pe descentralizare, deşi Dragnea era pregătit să prezinte proiectul astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta, alături de ministru Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul
Premierul Victor Ponta, alături de ministru Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta a început şedinţa de guvern de astăzi cu un anunţ: Executivul îşi va angaja răspunderea în Parlament pentru proiectul de descentralizare la jumătatea lunii noiembrie. Premierul a amânat discuţiile din Guvern pe descentralizare pentru ca vicepremierul Liviu Dragnea să se consulte mai întâi cu toate grupurile parlamentare.


„La jumătatea lunii noiembrie, după ce discutăm evident în Guvern, ne vom anagaja răspunderea pe proiectul de descentralizare a structurilor care vor merge la autorităţile publice locale“, a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern de vineri.

Şeful Executivului i-a cerut lui Liviu Dragnea să prezinte proiectul şi grupurilor parlamentare PDL şi PPDD, astfel încât să existe „cel mai larg dialog posibil“.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale, declara ieri că proiectul de descentralizare este aproape finalizat şi ar putea fi prezentat vineri premierului.

„Proiectul este aproape finalizat, sper ca astăzi să poată să plece către grupurile parlamentare şi către structurile asociative ale autorităţilor locale, mâine să-l prezint şi primului-ministru. Este un proces care va fi însoţit de asigurarea integrală a resurselor financiare pentru exercitarea competenţelor, este pas uriaş în reforma administrativă, este prima mare lovitură pe care o dăm unui sistem administrativ destul de învechit“, a argumentat Dragnea, care a fost prezent la un eveniment pe teme economice.

În calculele sale, Dragnea a omis că luni avea programată o întâlnire cu PDL pentru a discuta tocmai pe marginea proiectului de descentralizare.

Dragnea a venit marţi la Parlament, pentru a se întâlni cu grupurile parlamentare ale UDMR, cărora le-a prezentat o sinteza proiectului de descentralizare. “Proiectul e aproape finalizat. Descentralizarea e poate cea mai importantă parte a proiectului de reformă administrativă. Ştiu că UDMR a susţinut permanent şi de foarte mult timp procesul de descentralizare, cum şi eu permanent l-am susţinut. Să sperăm că în final vom avea un punct de vedere comun şi e posibil ca în Parlament să şi susţineţi acest proiect de descentralizare”, a spus Dragnea în debutul întrevederii cu aleşii UDMR.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite