Ponta: În România sunt tensiuni pentru că Băsescu e obișnuit să aibă subordonați, nu parteneri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a spus, într-un interviu pentru Financial Times, că una dintre explicațiile pentru tensiunile de la vârful politicii românești este atitudinea președintelui suspendat, Traian Băsescu, care este obișnuit să aibă subordonați, nu parteneri egali.

„Băsescu este o personalitate foarte puternică. E fost căpitan de navă. Așa că el nu are parteneri egali, ci doar subordonați. Și atunci când premierul nu e din partidul său, e clar că tensiunea va apărea. El vrea să conducă Guvernul, iar o coabitare cu el, din această cauză, e imposibilă", a explicat Ponta natura conflictului dintre Cotroceni și Victoria.

Ponta s-a angajat, însă, să respecte Constituția și a promis solemn că orice încălcare a legilor europene va fi remediată imediat.

„Dacă vreuna din deciziile noastre nu respectă standardele europene, eu, nu în șase luni sau un an, ci imediat cum mă întorc acasă, împreună cu Guvernul vom schimba imediat", a susținut Ponta.

Premierul român a negat însă că ar exista vreo asemănare între situația României și situația Ungariei, și s-a arătat „șocat"de amplitudinea criticilor Europei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite