De ce a votat Ponta cu Crin Antonescu în 2009 şi ce spune Mircea Geoană

De ce a votat Ponta cu Crin Antonescu în 2009 şi ce spune Mircea Geoană

Foto Arhiva Adevărul

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a avut joi un acces de sinceritate. Premierul a mărturisit că nu a votat niciodată cu Ion Iliescu la alegerile prezidenţiale şi nici cu Mircea Geoană în 2009, chiar dacă era purtătorul de cuvânt al campaniei sale. Declaraţia lui Ponta nu i-a picat bine lui Geoană, care îl lasă la judecata partidului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Premierul Victor Ponta a declarat joi că mulţi dintre cei cu care a votat la prezidenţiale din '90 până acum nu au câştigat. El a spus că în 1990 a votat la prezidenţiale cu Ion Raţiu, care nu a câştigat, în 1992 cu Emil Constantinescu - nu a câştigat, în 1996 tot cu Constantinescu - câştigător, în 2000 cu Mugur Isărescu - nu a câştigat, în 2004 cu Adrian Năstase - nu a câştigat. Ponta a spus că în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu, iar în al doilea cu Mircea Geoană, ambii pierzând. Întrebat de ce nu l-a votat pe Geoană în primul tur, fiind purtător de cuvânt al campaniei acestuia, Ponta a răspuns: "L-am şi votat în turul 2, dar în turul 1 l-am votat pe Crin Antonescu, am considerat că e schimbarea de care avea nevoie România".
 
Întrebat dacă Ion Iliescu şi Mircea Geoană ştiu că el nu i-a votat la prezidenţiale, Ponta a răspuns: "Le-am spus atunci. Hai să fim serioşi. Eu am fost în Piaţa Universităţii şi după aceea am discutat cu domnul Iliescu de atâtea ori. Nu, nu s-au supărat pentru că le-am spus cinstit, le-am spus şi de ce".
 
Geoană: Membrii PSD să judece
 
Mircea Geoană i-a dat imediat o replică lui Victor Ponta. „Îi las pe membrii noştri de partid, pe votanţii noştri, pe simpatizanţii noştri să judece o astfel de atitudine a domnului Ponta”, a spus Mircea Geoană, care a continuat: „Cu sau fără votul lui Victor Ponta, în primul tur, în 2009, am câştigat peste trei milioane de voturi şi în al doilea tur am câştigat 5,2 milioane de voturi. Am câştigat alegerile în România şi probabil le-am câştigat şi pe ansamblu”.
 

Întrebat despre faptul că Victor Ponta l-ar fi informat că nu a votat cu el în primul tur din 2009, Mircea Geoană a evitat să răspundă, spunând: ”Este singurul lucru pe care vreau să îl spun astăzi”. „Judecata aparţine milioanelor de români care m-au votat şi au votat culorile social-democrate în 2009”, a mai spus Geoană.

 

Citeşte şi:


 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: