Poliţiştii nu mai pot ieşi la pensie înainte de 47 de ani. Carmen Dan: Am solicitat abrogarea textului de lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seara, la Antena 3, că a solicitat "categoric" abrogarea din Statutul poliţistului a textului ce permite pensionarea poliţiştilor la vârste mai mici de 47 de ani.

"Încă avem în vigoare acea prevedere din Statutul poliţistului, acel buclucaş articol 69, litera j, care a creat posibilitatea să se iasă din sistem la vârste mai mici de 47 de ani. Era o discuţie publică despre o situaţie cu o persoană care a ieşit din sistem la 39 de ani şi a beneficiat de plata drepturilor de pensie. Pentru că acest articol din Statutul poliţistului se corelează cu o prevedere din Legea 223 care spune foarte clar că dacă îndeplineşti condiţiile de pensionare, asta însemnând, cumulativ, 20 de ani de muncă şi 10 ani în minister — eu v-am mai spus o dată că aceşti 10 ani în minister pot fi acoperiţi foarte uşor — până la urmă că am putea să luăm în calcul patru ani de Academie, un an de stagiu militar şi îţi mai rămâne să lucrezi efectiv în minister cinci ani şi poate că aici este o altă discuţie. În mod categoric noi am solicitat abrogarea acestui text de lege din Statutul poliţistului şi (...) aş face câteva precizări şi referitoare la vârsta de pensionare, pentru că au apărut iarăşi discuţii: Legea 223 spune că în funcţie de condiţiile de muncă se pot scădea din vârsta limită de pensionare 13 ani. Maximum 13 ani", a subliniat Carmen Dan.

Poliţiştii nu vor să accepte creşterea vârstei de pensionare aşa cum a propus ministrul de Interne, Carmen Dan. Sindicaliştii din poliţie spun că este nevoie de un sistem diferenţiat de pensionare, în funcţie de condiţiile de muncă, iar ofiţerii cu experienţă să fie stimulaţi pentru a rămâne în sistem.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite