Politico: PSD a plătit între 25-50.000 de euro pentru a-şi spăla imaginea europeană cu ajutorul unei firme de la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea Inquam Photos / George Calin
Liviu Dragnea Inquam Photos / George Calin

PSD a angajat în luna aprilie o firmă de consultanţă - Rud Pedersen Public Affairs într-o încercare de a-şi îmbunătăţi imaginea în presa internaţională, se arată într-un material publicat de Politico. Publicaţia susţine că contractul are o valoare între 25.000 şi 50.000 de euro.

În contextul în care Partidul Socialiştilor Europeni a decis să îngheţe relaţiile cu PSD, în timp Comisia Europeană i-a criticat adesea pe social-democraţii din România, partidul lui Liviu Dragnea a decis să apeleze la serviciile unei firme de lobby de la Bruxelles pentru a-şi spăla imaginea în presa europeană.

Conform Politico, afacerea dintre PSD şi Rud Pedersen Public Affairs s-ar fi încheiat în luna aprilie, iar potrivit registrului lobby-ştilor din UE, contractul ar avea o valoare între 25.000 şi 50.000 de euro.

„Recunoaştem că, de mult timp, relaţia PSD cu presa internaţională a fost slabă. Din această cauză, în Bruxelles, dar şi în presa internaţională, s-a format o imagine distorsionată în jurul PSD, uneori chiar în contrast cu realităţile din România”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu pentru Politico.

În ciuda eforturilor, un eveniment organizat recent la „Brussels Press Club” de către firma consultanţă nu s-a bucurat de o atenţie mediatică prea mare. La evenimentul respectiv au participat primii patru candidaţi PSD pentru europarlamentare, care au discutat despre creşterea economică a României, drepturile omului, motivaţia personală pentru a candida pe listele PSD şi eforturile social-democraţior de a reforma sistemul judiciar.

PSD-iştii au vorbit în faţa unei camere aproape goale, Politico fiind singurul ziar major european care a participat la eveniment. Dintre cele circa 15 persoane prezente, jumătate făceau parte din staff, mai arată politico.eu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite