Politicieni mândri că sunt români, dar care nu scriu corect româneşte. Dăncilă şi Ponta nu ştiu să pună virgula în urări pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video din filmuleţul partidului Pro România, fondat de Victor Ponta.
Captură video din filmuleţul partidului Pro România, fondat de Victor Ponta.

Pro România, partidul fondat de fostul premier Victor Ponta, a publicat un filmuleţ dedicat Zilei Naţionale de 1 Decembrie, derulând mai multe imagini cu probleme din România. Mesajul formaţiunii politice este că „deşi de multe ori ai simţit că aici nu se mai poate”, fiecare realizează că, de fapt, România „e un loc cu oameni faini”. La final, Pro România urează „la mulţi ani, România”, însă uită să pună virgula, greşeală făcută şi de Guvern.

Nicolae Bănicioiu, unul dintre liderii formaţiunii Pro România, a distribuit, pe pagina sa de Facebook, un filmuleţ dedicat Zilei Naţionale de 1 Decembrie, cu titlul „Suntem cu toţii PRO România!”. Spre deosebire de video-ul lansat oficial de Guvern, imaginile actualului partid al lui Victor Ponta ţin să evidenţieze şi câteva dintre problemele cu care se confruntă românii. 

„De multe ai simţit că aici nu se mai poate şi că poate ar fi mai bine să laşi totul în urmă” - este textul cu care Pro România începe filmuleţul aniversar. „Dar de fiecare dată când eşti plecat, simţi că aici îţi e locul. Şi că până la urmă nicăieri nu e ca acasă”, este doar o parte din mesajul cu care Pro România continuă filmuleţul. 

Cu toate acestea, finalul clipului este marcat de aceeaşi greşeală de punctuaţie ca filmuleţul lansat oficial de Guvernul României, urările „La mulţi ani România!” (sic!) şi „La mulţi ani Români!” (sic!) neavând virgula care desparte subsantivul în vocativ de restul propoziţiei. Forma corectă este „La mulţi ani, România!” şi „La mulţi ani, Români!”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite