Politicienii preferă să facă Paştele acasă, cu familia. Valerie Cioloş: O să-mi ajut mama-soacră la cozonac. Este mâncarea mea preferată de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Dacian Cioloş şi Klaus Iohannis îşi vor petrece Paştele acasă FOTO Arhiva Adevărul
Premierul Dacian Cioloş şi Klaus Iohannis îşi vor petrece Paştele acasă FOTO Arhiva Adevărul

Liderii statului şi ai partidelor politice spun că îşi vor petrece Paştele în România, alături de familii, şi vor mânca preparate tradiţionale româneşti. Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a lăudat, în repetate rânduri, cu abilităţile sale culinare, arătând că se implică în prepararea bucatelor de sărbători.

În ultima sa conferinţă de presă, susţinută joi la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a spus că îşi va petrece sărbătorile pascale „în esenţă, acasă“.

Klaus Iohannis, de confesiune evanghelic luteran, a mai sărbătorit Paştele o dată anul acesta, pe 27 martie, când a participat şi la slujba din prima zide Paşte de la Biserica Romano-Catolică din Sibiu. Un Cristos a-înviat din suflet, sărbători cu lumină şi cu pace”, le-a transmis credincioşilor Klaus Iohannis. Anterior, Klaus Iohannis a adresat un mesaj şi pe pagina sa de Facebook.  Doresc să adresez gândurile mele cele mai calde creştinilor romano-catolici şi protestanţi care sărbătoresc astăzi Paştele. În aceste zile în care celebrăm darul luminii şi al vieţii, este potrivit să fim împreună cu toţi cei care au nevoie de solidaritatea noastră. Să fim alături de victimele violenţei şi intoleranţei ori de cei pentru care „pâinea cea de toate zilele” este departe de a fi o metaforă. Vă doresc tuturor ca Învierea Domnului să vă găsească în pace, sănătoşi şi fericiţi, alături de familie şi cei dragi! Cristos a Înviat!”, a scris, pe Facebook, şeful statului. 

Soţia premierului, Dacian Cioloş, Valerie Cioloş-Villemin, a declarat, joi seară, la Alba Iulia, că va petrece Paştele în Ardeal, alături de familia sa din România. „În Ardeal, cu familia mea din România. Mă pregătesc să mă bucur cu ei şi să mănânc ouă roşii şi cozonac” a răspuns  Valerie Cioloş. Soţia premierului a dezvăluit că mâncarea sa preferată de Paşte este cozonacul şi că îşi va ajuta soacra la prepararea lui dacă nu a finalizat deja pregătirile pentru masa de sărbători. „O să-mi ajut mama soacră, dacă nu a terminat, să facă cozonac. Mâncarea mea preferată de Paşte este cozonacul“,  a mai spus Valerie Cioloş.

„Acasă e acasă, în Ardeal“

Întrebat, la rândul său, unde îşi va petrece Paştele, premierul Dacian Cioloş a răspuns: „Acasă la mine nu-i în Bucureşti. Acasă e acasă, în Ardeal“, a spus Dacian Cioloş, miercuri, înainte de şedinţa de Guvern. 

Şi ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a spus că îşi va petrece Paştele alături de familia sa, în Bucureşti. „Acasă, cu familia mea, în Bucureşti, pentru că sunt bucureşteancă. Mărturisesc cu ruşine că nu, n-am apucat să fac nicio pregătire şi cel mai rău este că nu m-am pregătit eu însămi pentru săptămâna aceasta. Nu ştiu când am ajuns în Săptămâna Mare“, a spus Raluca Prună. 

Şi Liviu Dragnea a spus că îşi va petrece sărbătorile acasă, alături de familie. „Am vorbit cu fiul meu. Acasă. Voi prepara miel“, a spus Liviu Dragnea, arătând că bucatele de pe masa de Paşte sunt preparate de el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite