Politiciana gonflabilă. Exploatarea sexuală a femeilor în politică

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stiţi cum vorbesc marii bărbaţi ai neamului despre fetele consiliere şi 
studentele în practică de la Parlament? ”Pe aia cine a adus-o aici?”  FOTO ponomarencko-dreamstime.com
Stiţi cum vorbesc marii bărbaţi ai neamului despre fetele consiliere şi studentele în practică de la Parlament? ”Pe aia cine a adus-o aici?”  FOTO ponomarencko-dreamstime.com

Mona Muscă, Ecaterina Andronescu, Rodica Stănoiu, Maria Grapini, Elena Udrea, Monica Macovei, Zoe Petre, Renate Weber, Norica Nicolai, Andreea Paul, Alina Gorghiu şi Adrian Năstase sunt doar câteva nume de femei politician de pe la noi.

Unele s-au remarcat prin clonţ puternic, altele prin furt, altele prin prostie, altele prin urâţenie, altele prin nimic, altele prin scandaluri sexuale şi doar una prin profesionalism (o să vă las pe dumneavoastră să ghiciţi care, e destul de simplu).

La ora actuală putem remarca 6 categorii mari de femei politician:

1. Cele în spatele cărora umblă vorba că s-ar afla persoane de sex masculin sau infracţiuni cu iz penal. Ba câte un Guşă, ba câte un Stolojan, ba câte un Băsescu, semnul de exclamare pus după un furt impresionant de fonduri europene sau interfaţa actului de corupţie.

2. Cele în spatele cărora se află tot felul de securişti sau mafioţi, pentru că sunt atât de proaste încât te întrebi cum doamne iartă-mă nu uită să respire.

3. Cele în spatele cărora nu stă nimeni, duse de valul oportunităţii, nu foarte deştepte şi nici foarte în niciun fel, umplutura cu gură mare.

4. Profesionistele care ajung să se retragă scârbite din politică: 1%. Nu ştim unde se duc, când se duc.

5. Bomboanele cu burberry şi tendinţe suicidale.

În a şasea categorie intră fetiţele cu animal print care vor să se facă Elena Udrea când vor fi mari, doar că le lipseşte contextul, puterea, influenţa şi tupeul.

Astea, din a şasea categorie, sunt alea care i-au urmat sfatul lui Sorin Ovidiu Vântu dând lecţii de viaţă şi succes pe facebook, şi au luat întocmai cu asalt partidele politice. Dimineaţă şi-au şters dermatograful gros de la ochi, şi-au tras rochia mulată peste chiloţii de discotecă şi au pornit la ”servici” ca să ia cu asalt dosare şi să facă planuri împreună cu parlamentarii în supt ordinea cărora se află. Misiunea lor? Să găsească ”soluţii”. Absorbante sau nu!

Naivitate, prostie sau disperare ca să intri în politică de mână cu un boşorog burtos care dispune de tine?

Şi nu, boşorogii burtoşi şi slinoşi nu s-au strâns toţi într-un partid, adică doar la PSD unde domnul Negoiţă era recunoscut pentru concursurile de frumuseţe pe care le organiza cu dibăcie, ci sunt în absolut toate partidele.

Din nefericire, după tot ce s-a întâmplat toamna trecută la Colectiv, prostituţia, amantlâcurile, obscuritatea, sclavia sexuală nu au mai apucat să iasă complet la iveală. Înainte cu o săptămână de Colectiv (când a murit nevinovat un poliţist care gonea ca să ajungă nu-ştiu-cine-vreau-să-îl-uit-pe-oprea acasă la păpică şi căldurică) începuse să se vorbească despre cat de împuţită e atmosfera în partide şi cum sunt conduse de libidinoşi de cinci zeci plus cu mâinile lipite de câte o ţâţă de douăj de ani. Negoiţă, care folosea agenţii de modele pentru tineretul PSD şi masca sub şcoli de vară plasarea de fete pentru greii partidului, nu este un caz singular.

Există doritoare de cariere în politică suficient de naive cât să creadă că doar la PSD se întampla aşa, că doar la PSD poate Olguţa Vasilescu să trimită autocarul cu „fete de la Tineret” lui Radu Mazare. Şi la PDL lucrurile sunt la fel de clare. Roberta Anastase, înainte să fie preşedintele Camerei (adică al treilea om ca poziţie în statul român după Preşedintele României şi Preşedintele Senatului) a fost Miss Romania, singura ei performanţă notabilă care să o recomande pentru politică.  Dar ea este cea care a “reuşit”, pe lângă alte fete care fac aceleasi compromisuri şi rămân toata viaţa consiliere. Adica nu chiar toata viaţa, că pe la 30-35 de ani le schimbă graşii ăia scârboşi care conduc partidele cu unele noi, dacă se poate cu nişte studente in practică.

Stiţi cum vorbesc marii bărbaţi ai neamului despre fetele consiliere şi studentele în practică de la Parlament? ”Pe aia cine a adus-o aici?” – varianta intelectuală a adevaratei întrebări ”Pe aia cine o fute?”. Nici nu mai contează dacă fata da, ori ba. Şi se stiu toate lucrurile astea şi se vorbeste pe faţă despre ele ca fiind normalitatea. Apoi seara se iese în restaurante, în weekenduri sunt şedinte prin ţară, apoi iar scoli de vară şi de toamnă şi de iarnă unde bărbaţii stau la masă, beau, mănâncă şi discută politică înaltă, interesul naţional bineînţeles, şi fetele sunt prin zonă, eventual dansează sau fac baie – dacă sunt la mare sau într-un loc cu piscină. Proba costumului de baie e foarte importantă. Atunci marii politicieni pot vedea mai clar viitorul politic al fetei, despre care se dezbate intens.

Cică la PNL, partidul tinerilor ”cool”, ţi se prezintă din prima situaţia, exact ca în grupările de mafioţi: ce trebuie să faci dacă vrei sa ajungi unde trebuie, ce ai voie să spui şi cu cine ai voie să vorbeşti despre ce ai văzut.

Despre toate femeile celebre din politică se vorbeşte folosind descriptorul ”ixuleasca e a lu’ cutărescu”, adică e menţionat mereu tăticul care a ”făcut-o mare”. De fapt, că acestea sunt modelele de succes, că aceleaşi practici se vor repeta şi de acum înainte, că nu există rută alternativă, asta e adevărata tristeţe. Ce faci dacă ai talent pentru politică, dar nu te califici la niciun concurs de frumuseţe? Ce faci dacă vrei în politică, dar... citiţi continuarea pe sereniti.ro. 


Articol semnat de Corina Bacanu:

De 15 ani copywriter. Câteodată Director de Creaţie. Awarded and Rewarded. Passionate about Communication. Idea Writer. Curious. Blonde by Choice. Instagram Aficionada. Living on a Tweet. Pro Creative. Jump and the net will appear.


Bloggerii „adevarul.ro” au libertatea de a-şi publica singuri textele pe site-ul adevarul.ro, astfel că intervenţia editorilor asupra acestor articole este una care să se încadreze în termenii şi condiţiile stabilite de comun acord şi care să respecte Articolul 30 din Constituţia României. Cu toate că „Adevărul” încurajează dialogul, opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă întotdeauna poziţia ziarului. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite