Poate Victor Ponta schimba majoritatea în Parlament?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania de racolare, prin care Victor Ponta doreşte să destabilizeze PSD şi să alcătuiască un nou UNPR, a reînviat speranţele adversarilor PSD. Aceştia speră că o condamnare a lui Liviu Dragnea va duce partidul într-o criză de leadership fără precedent, care va conduce rapid la căderea Guvernului Dăncilă. Mai mult, s-ar accelera hemoragia unor parlamentari PSD către Pro România, fenomen care va duce la reconfigurarea majorităţii parlamentare.

Este foarte adevărat că trecerea unor parlamentari ai PSD de partea lui Ponta poate afecta majoritatea parlamentară, dar în nici un caz nu va conduce la căderea Guvernului. Marea greşeală a adversarilor PSD este să creadă că totul se învârte în jurul lui Dragnea şi al social-democraţilor. Ideea că dacă cade Dragnea, cade PSD şi noi venim în locul lor este departe de realitatea politică din Parlament.

În realitate, coaliţia care susţine guvernul PSD şi politicile acestuia în materie de schimbare a legilor Justiţiei este mult mai largă. Ea include şi UDMR, şi PMP, dar şi mulţi parlamentari ai PNL. Această coaliţie urmăreşte obiective care nu au legatură cu împărţiea spectrului politic între stânga şi dreapta sau cu politicile economice şi sociale ale guvernului cu miză electorală.

În aceste condiţii, racolările lui Victor Ponta sunt doar simple mişcări de imagine ale fostului lider PSD, care se poate lăuda că mai are încă credibilitate în rândul social democraţilor, dar doar atât.

O modificare a majorităţii parlamentare este departe de a se produce.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite