PNL începe anul măcinat de scandaluri. Cine sunt liberalii anonimi care au primit funcţii în Parlament

PNL
începe anul măcinat de scandaluri. Cine sunt liberalii anonimi care au primit funcţii în Parlament

Ludovic Orban este acuzat că tragi sfori pentru anumiţi colegi de partid

Împărţirea funcţiilor de conducere din Senat şi Camera Deputaţilor a dus la apariţia criticilor în interiorul PNL, mai mulţi liberali fiind nemulţumiţi de modul cum Ludovic Orban şi apropiaţii săi au ales repartizarea „dregătoriilor“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai mari tensiuni au avut loc în ceea ce priveşte modul cum au fost împărţite funcţiile de conducere de la Senat. În acest for, PNL a continuat să-l menţină ca vicepreşedinte pe Cornel Popa, senator de Bihor sprijinit atât de prim-vicepreşedintele Ilie Bolojan, dar şi Ludovic Orban, cu toate că nu a fost prea activ în precedenta sesiune parlamentară. De asemenea, alţi doi liberali aleşi pentru Biroul Permanent au fost Mario Oprea (secretar) şi Eugen Ţapu-Nazare (chestor).

Atac la adresa „blatiştilor“
Alegerea acestora a dus la o revoltă neasumată în faţa formaţiunii a trei senatori care s-au luptat cu PSD în Comisia pentru legile Justiţiei: Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu şi Iulia Scântei. Potrivit unor surse politice, cei trei au ameninţat că se vor retrage din „Comisia Iordache“ dacă niciunul nu va avea o funcţie în cadrul Biroului Permanent al Senatului. Până la urmă, n-au primit nimic. În şedinţa PNL de luni, deputatul Nicolae Giugea le-a cerut nemulţumiţilor să iasă în faţă să spună ce au pe suflet dacă au „sânge în instalaţii“. Pe de altă parte, un alt liberal, Florin Roman, a avut un ton foarte dur la adresa liberalilor care merg la emisiunile Antena 3 alături de comunicatorii PSD, ceea ce duce la întărirea ideii că liberalii fac blat cu Dragnea. 

Pe de altă parte, şi la Camera Deputaţilor sunt liberali nemulţumiţi de faptul că pentru fucţia de secretar repartizată PNL a fost ales tot Cristian Buican, liberal perceput ca fiind din „Cooperativă“, mai exact  dintre cei care fac înţelegeri pe sub masă cu PSD, potrivit unor surse politice. Tensiuni au existat şi în ceea ce priveşte liderul de grup de la deputaţi unde Adriana Săftoiu, după ce a pierdut competiţia în faţa Ralucăi Turcan, a afirmat că modul în care s-au desfăşurat alegerile interne arată că PNL nu este prea diferit de PSD în ceea e priveşte democraţia din partid.

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: