PNL atacă fără ezitări independenţa justiţiei! Procurorul General al României, sub tirul liberalilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Seplecan (PNL)
Mihai Seplecan (PNL)

Liberalul Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a lansat marţi un atac extrem de dur la adresa justiţiei. Am aşteptat în van reacţii din zona liberală care să condamne acest mesaj extrem de dăunător pentru România - dar liderii PNL nu au de gând să se delimiteze de acuzaţiile aduse Procurorului General al României.

Deşi încerc să comentez cât mai puţin subiecte politice, am asistat zilele la o serie de acuzaţii aduse magistraţilor faţă de care nu pot rămâne indiferent. Liberalul Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a lansat marţi un atac extrem de dur la adresa reprezentanţilor sistemului judiciar din România, ajungând chiar în punctul de a-l acuza pe Procurorului General al României, Tiberiu Niţu, că şi-a primit funcţia drept „sinecură politică”.

Am aşteptat în van reacţii din zona liberală care să condamne acest mesaj extrem de dăunător pentru România. În acest moment este clar că liderii principali ai PNL - Alina Gorghiu, Vasile Blaga & co. - îl sprijină pe Mihai Seplecan şi nu au de gând să se delimiteze de atacul acestuia la adresa Justiţiei. În contextul zvonurilor despre dorinţa PNL de veni la putere schimbând actualul Guvern prin mijloace cât se poate de neconstituţionale - depunând nenumărate plângeri penale împotriva premierului, liberalii merg din ce în ce mai mult pe această linie fără a se gândi la consecinţele negative pentru ţara noastră atât pe plan intern, cât şi extern.

Este clar acum că nivelul de ipocrizie din zona liberală a ajuns la un nou record. Cred că este o greşeală majoră lansarea de atacuri la adresa independenţei Justiţiei în timp ce România îşi negociază intrarea parţială în spaţiul Schengen în toamnă, o decizie care ţine cont în primul rând de felul în care arată raportul MCV (Mecanismul de Cooperare şi Verificare) adoptat de Comisia Europeană.

În plus, să ne amintim că Tiberiu Niţu a fost numit Procuror General în urma deciziei atât a prim-ministrului Victor Ponta, cât şi a preşedintelui de la acel moment, Traian Băsescu. Din acel moment activitatea Parchetului General şi a DNA s-a îmbunătăţit considerabil, fiind apreciată şi de instituţiile internaţionale. Totodată, bugetele acestora au crescut – un semnal că ele sunt sprijinite fără a exista ingerinţe din partea Executivului.

Pe de altă parte, cu siguranţă dacă un lider PSD ar fi îndrăznit să facă asemenea declaraţii s-ar fi autosesizat atât reprezentanţii CSM, cât şi presa care stă de pază pentru respectarea statului de drept. Dar în condiţiile în care atacurile vin din partea PNL, probabil contează mai puţin principiile şi mai mult persoanele aflate la putere la Cotroceni.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite