PNL vrea un nou acord cu FMI

PNL vrea un nou acord cu FMI

Copreşedintele PNL

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a solicitat luni Executivului să prezinte stadiul negocierilor cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială privind un nou acord, în contextul în care liberalii vor o nouă înţelegere cu troica creditorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Acest acord cu FMI, CE şi Banca Mondială urmează să expire în luna septembrie. În acest moment, îi solicităm lui Victor Ponta sau lui Liviu Dragnea, că nu mai ştim cine se raportează ca şef la PSD, să spună dacă Guvernul a demarat negocieri cu FMI pentru prelungirea acordului, dacă le-au demarat, în ce etapă sunt, iar, dacă nu s-a întâmplat absolut nimic, îi cerem să demareze negocierea unui nou acord cu toate aceste instituţii pentru menţinerea stabilităţii economice în România", a declarat Gorghiu, care a precizat că până în acest moment nu există o poziţie publică a Guvernului pe această temă.

"Poziţia PNL, discutată astăzi în şedinţa Biroului Politic, este una foarte clară, că România are nevoie de acest acord înnoit cu FMI, CE şi BM, pentru că acest lucru nu ne oferă doar fonduri europene suplimentare şi dobânzi reduse la împrumuturi, ci şi garanţia că vom rămâne în parametri economici stabili, creşte încrederea investitorilor în economia noastră şi ne ajută să mergem mai departe cu reformele necesare", a subliniat Gorghiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: