PNL vrea comisii de anchetă parlamentare pentru violenţele de la protestul din Piaţa Victoriei şi pentru pesta porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PNL, Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos
Liderul PNL, Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos

PNL anunţă că va cere înfiinţarea unor comisii parlamentare de anchetă privind violenţele de la protestul din 10 august şi pentru focarele de pesta porcină. Mai mult, liderul liberalilor, Ludovic Orban, a punctat faptul că va fi depusă şi o moţiune simplă împotriva ministrului Carmen Dan.

„Vom iniţia demersul de convocare a unei sesiuni extraordinară a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă şi pentru depunerea unei moţiuni împotriva ministrului de Interne. Vom iniţia şi un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru pesta porcina“ , a afirmat Ludovic Orban.

PNL va depune o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) pe numele ministrului de Interne, Carmen Dan, al prefectului Capitalei, Speranţa Clişeru, dar şi pe numele altor "actori politici sau guvernamentali" care sunt responsabili de intervenţia în forţă a Jandarmeriei de la protestul din 10 august, Ludovic Orban. 

„Vom depune o seiszare la PÎCCJ, o sesizare penală, care îi vizează, în principal, pe Carmen Dan, prefectul Capitalei şi pe alţi actori politici sau guvernamentali despre care vom avea informaţii până la momentul depunerii sesizării că au fost implicaţi în lanţul decizional care a dus la reprimarea totală a manifestaţiilor", a declarat Ludovic Orban, citat de News.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite