PNL vine cu propriul proiect de buget pentru 2019. Ce priorităţi au liberalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL a prezentat, joi, propria variantă a bugetului pentru anul 2019, care prevede creşterea alocaţiilor pentru copii cu 80% şi creşterea punctului de pensie cu 10%, de la 1 ianuarie 2019. De asemenea, liderii PNL au subliniat că liberalii propun ca 100% din impozitul pe venit să meargă spre autorităţile locale.

„Partidul Naţional Liberal este pregătit să guverneze şi a venit cu un proiect pe buget pentru anul 2019. (...) Vrem ca din 1 ianuarie 2019 familiile să beneficieze de creşterea alocaţiilor pentru copii, cu 80%. Este o măsură extrem de importantă. Ne confruntăm cu mari probleme demografice în România. Stimulăm familiile din România şi ne dorim să avem politici concrete pentru a stimula demografia şi pentru ca aceste familii să rămână, aici, în ţară. Anul trecut au plecat mai mult de 200.000 mii de oameni din România.Nu în ultimul rând, vrem ca din 1 ianuarie 2019 pensiile românilor să crească cu 10%. Din 1 ianuarie 2019, nu din iulie, nu din august cum a făcut Partidul Social Democrat si ALDE”, a declarat, joi, Robert Sighiartău, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liberalul precizează că o altă prioritate a partidului este alocarea fondurilor pentru studiile de fezabilitate privind infrastructura de gaz pentru localităţi dar şi autostrada de centură a Bucureştiului. „Ne-am propus ca prin acest proiect de buget, dacă Partidul Naţional Liberal va veni la guvernare de la începutul anului 2019, autostrada de centură a Bucureştiului să fie printre priorităţile Partidului Naţional Liberal. Vrem prin PNDL 2 să alocăm fonduri pentru studiile de fezabilitate privind infrastructura de gaz pentru localităţi. Foarte mulţi români se confrunta cu probleme privind încălzirea în perioada de iarnă, lemnul de foc s-a scumpit foarte mult”, a adăugat Sighiartău.

La rândul său, vicepreşedintele Florin Cîţu a precizat că PNL propune ca banii din impozitul pe venit să se ducă integral spre autorităţile locale, nu ca în prezent, când se duc doar aproximativ 70%. „Veste bună pentru primăriile din România. La transferuri introducem şi avem în buget, la transferuri sunt introduse 100% din impozitul pe venit, se transferă către UAT-uri, către  primării 61,67% către UAT-uri, 19,08% către consiliile judeţene şi 18,05% cont distinct echilibrat la bugeturile locale. În aceasta cifră sunt incluse asistenţa socială, pensii, dar şi transferul către UAT-uri“, a explşicat Florin Cîţu.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite